Del abonnementet ditt med familien! 

– Det er bare helt fantastisk. At jeg skulle vinne et klassisk sprintrenn. Det hadde jeg ikke trodd, sier Heidi Weng til NRK etter at hun vant sprintrennet på Lillehammer fredag.

Landslagsløperen fra Ytre Enebakk lå litt bak i starten av finaleheatet, men kom sterkt i den  siste bakken. På oppløpet handlet det bare om Weng og romeriksvenninnen Caspersen Falla.

Overrasket seg selv

Fredag viste hun styrke på oppløpet gjennom samtlige heat. I finalen var det nettopp på flata før mål at 25-åringen avgjorde rennet til sin fordel.

Etter målgang skrek Weng av glede flere ganger, før hun i tur og orden ga konkurrentene en klem.

– Jeg begynner nesten å gråte. I dag skjønner jeg ikke hva som skjedde på slutten. Tenkte at hvis dette holder så er det sinnssynkt. Sprint i klassisk liksom. Jeg hadde så sykt bra feste og sykt bra gli. Har nesten ikke trent sprint i år, så kanskje det er det som er tingen, sier Weng.

Sprintesset fra Fet som kvalifiserte seg til finalen på tid, var mye sterke i finalen. Men på oppløpet måtte hun se seg slått av enebakkingen Weng.

– Godt fornøyd med å bli nummer to. Surret litt i semifinalen og egentlig litt i kvartfinalen. Jeg skulle være først i finalen, og da visste jeg at jeg ville bli nummer en eller to, sier Caspersen Falla til NRK.

Overtok sammenlagtledelsen

Caspersen Falla var mer fornøyd etter fredagens andreplass enn da hun endte på samme plassering for seks dager siden. Med en ny pallplass overtok hun også ledelsen i sprintverdenscupen sammenlagt.

 

Ragnhild Haga (25) fra Holter røk ut i semifinalen. 12.-plassen var likevel en opptur for Åsen-løperen, som ikke en gang gikk videre fra prologen i Finland forrige helg.

Nittedølen Hans Christer Holund gikk sesongens første skirenn fredag. Han endte på 72. plass av de 98 som fullførte sprinten.

Verdenscupen fortsetter med renn på Birkebeineren skistadion lørdag og søndag. Begge rennene inngår i en mini-tour på Lillehammer.

– Selvsagt vil jeg være den som leder, men jeg er mest glad  å jakte på andre, sier Weng før fortsettelsen av mini-touren.