Gå til sidens hovedinnhold

For Hans Kristian var ikke fjerdeplassen noe nederlag

Artikkelen er over 3 år gammel

Steinkjer: – Jeg var litt skuffa med en gang, men nå er jeg bare kjempefornøyd, sier Hans Kristian Holmbro etter fjerdeplassen på 10 km fri i junior-NM i langrenn lørdag.

Sisteårsjunioren fra SHIUL var nøyaktig halvminuttet bak vinner Håvard Moseby, Kjelsås, og 24 sekunder unna en pallplass. Hele medaljetrioen startet etter Holmbro, og SHIUL- løperen  sto inne i målområdet og måtte konstatere at han ble skjøvet ut av seierspallen i løpet av fem minutter.

– Jeg var litt skuffet der og da, men når jeg har fått rennet litt på avstand er jeg bare kjempefornøyd. Jeg fikk ut det maksimale av det jeg hadde, og hadde ikke klart og gått et sekund raskere, selv om jeg hadde hatt tidene til medaljevinnerne å gå på.

Oppkjøring på hjemmebane

Til daglig befinner Hans Kristian Holmbro seg i Meråker, der han går siste år på skigymnas. Men mye av den siste finpussen av NM-formen ble gjort på hjemmebane, i vinterferien.

– Det var maksimale forehold «hime», med oppkjørte løyper nesten over alt, sier NM-overraskelsen som både brukte «Mila» fra Hemnes til Pedersmoen og traseen opp til Elgheia, i tillegg til en del mil rundt  i Løkenområdet, til  finpussen av-NM-formen.

Det store målet      

Nettopp denne 10 kilometeren i junior-NM har vært hans store mål hele sesongen. Da Indre snakket med han etter sesongpremieren i begynnelsen av desember, var han helt klar;

– Denne sesongen er jeg fryktelig tent på å gå fort på 10 kilometeren under junior-NM i Steinkjer om knappe tre måneder.

Fortsatt full satsing

Neste år tar han steget over i seniorenes rekker. Men ambisjonene er klare; fortsatt full satsing.

– Jeg kommer til å bli boende i Meråker i to år til, hvor jeg kommer til å kombinere høyskolestudier med langrennsatsingen. Men det blir nok ski som får førsteprioritet.

– Og nå er sesongen over?

– Ikke helt. Jeg skal gå siste del av langrenns-NM  i Alta, og jobber med å få med meg Fredrik Bergsjø oppover, slik at SHIUL kan stille lag på teamsprinten. Det hadde vært kult.

Kommentarer til denne saken