I en vinter der snø og skiføre er mangelvare, er Hvalstjern skistadion redningen, både for skiglade barn, aktive og andre skihungrige. Alt takket være 15.000 kubikkmeter kunstsnø produsert på dugnad av skiklubbens medlemmer og pensjonister.

Fire renn på to uker

Onsdagens klubbkarusell var det fjerde arrangementet på Hvalstjern i løpet av to og ei halv uke.

– Først var det todagers KM i skiskyting med til sammen 600 starter, deretter første renn i klubbkarusellen med over 200 deltakere, så langrenns-KM med over 700 starter søndag, og nå nytt karusellrenn, oppsummerer Ole Kristian Amundsen mens det varmes opp, smøres ski og startes i onsdagens karusellrenn.

– Myldrer

– Det er et mylder her hver kveld. I tillegg til skiskole, ski- og skiskyttertreninger i egen regi, leier en rekke naboklubber anlegget til trening, fortsetter en stolt og entusiastisk skiklubbleder som hadde fått storfint besøk denne kvelden: Ordfører John Harry Skoglund. Han var både glad og imponert over den yrende aktiviteten.

Imponert ordfører

– Jeg bruker området her oppe til trim og rekreasjon fra tid til annen og vet hvilken formidabel jobb Fet Skiklubb legger ned for å tilrettelegge for skiidretten. Slik vintrene er for tiden, er et anlegg som dette redningen for skisporten i bygda, sier Skoglund til Indre Akershus Blad.

– Det er mye jobb som ligger bak, men når en ser det livet som er her i kveld og alle de skiglade barna, føler vi at vi får god belønning for innsatsen, sier Ole Kristian Amundsen.

Spurtoppgjør

Åtteåringene Jonas Lehr og Sindre Berntsen ofret ikke verken ordfører eller andre ivrige heiende tilskuere mange tankene i sitt reale spurtoppgjør.

– Vi er bestevenner. Jeg tok’n igjen og gikk forbi, men så datt jeg og han tok meg igjen, sier Jonas og titter bort mot kameraten.

– Klubbkarusell er gøy, fastslår Sindre som har fått fatt i et krus varmende saft. Han ser allerede fram til neste renn.

Og nytt nappetak med bestekompisen.