– Et av de beste terrengrittene!

VANT: Australske Gregory Mark Shaw vant manndomsprøven, 56 kilometer terrengritt. Etterpå skrøt han uhemmet av løype og arrangement. Alle foto: Øivind Eriksen

VANT: Australske Gregory Mark Shaw vant manndomsprøven, 56 kilometer terrengritt. Etterpå skrøt han uhemmet av løype og arrangement. Alle foto: Øivind Eriksen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

HEMNES: Australske Gregory Mark Shaw malte i sønder konkurrentene og vant Krepserittets hovedløp, terrengrittet. Etter målgang skamroste han løype og arrangement.

DEL

Selv om været ikke spilte på lag med S. Høland idretts og ungdomslag (SHIUL), ble også den sjette utgaven av Krepserittet, med tett oppunder 400 deltakere, en vellykket affære.

Krevende løype

– Intenst og morsomt. Og et imponerende arrangement.

Vinneren av Krepserittets manndomsprøve, det 56 kilometer lange terrengrittet, Gregory Mark Shaw, var like raus med lovordene over både løype og arrangement som han hadde vært nådeløs med konkurrentene ute i den søkkvåte og ekstremt krevende løypa som følge av alt regnværet den siste tida.

– Kall meg australier/nordmann, sier Shaw, som er bosatt på Kongsberg, og som tidlig fikk ei lite luke til Fredrik Stephansen fra Drøbak. Den slapp han aldri, og i mål var han 32 sekunder foran.

Tunge bein

– Jeg hadde god kontroll på siste runden, men beina ble tunge, sier karen som dagen i forveien syklet Farrisrittet i Larvik, og som mer enn gjerne kommer tilbake til Søndre Høland og Krepserittet neste år.

– Dette er en av de beste terrengtraseene jeg har syklet. Varierende og krevende. All ære til arrangøren, sier han før han forsvinner inn til en varm dusj.

Aurskogingen Torbjørn Svanstrøm, som har trappet ned betydelig på satsingen, ble beste lokale med en sjetteplass, seks minutter bak vinneren.

Massespurt

Landeveisrittet som i år var utvidet til 83 kilometer, endte med en massespurt der Fred Voldset, Fiskeklev Landeveisclubb vant massespurten med et 20-talls løpere, mens den lokale kvartetten Terje Bjerkrheim, Høland, Sondre Flateby og Marius Nakkeid, Bingsfoss og Raymond Skoglund, sørhølending som sykler for Sarpsborg. Det endte med at kvartetten delte sjetteplassen.

– Vi hadde håpet på å slå han der i dag, sier bingsfossduoen med adresse til Bjerkrheim, senior i den lokale kvartetten med sine 53 år.

Merker alderen

– Jeg begynner å merke alderen, og er ikke like hissig på å få på meg startnummer som tidligere, sier hølandssyklisten som hadde valgt landeveisrittet denne gang. Og var glad for det.

– Dette ble bare som en søndagstur i forhold til terrengrittet. Det gikk fort innimellom, men jeg hang med i tetfeltet hele tiden. Det er jeg fornøyd med, sa Bjerkrheim.

I pose og sekk

I kvinnenes landeveisritt fikk Linda Wold i både poser og sekk. Spurtseier på Skoletoppen i Rømskog og totalseier i kvinneklassen.

– Bra uttelling. Det eneste jeg ikke er fornøyd med, er at jeg ikke klarte å henge med tetfeltet etter spurten på Rømskog, sier Linda som fikk arrangørens egen Martine Kolstad med seg på pallen. SHIUL-jenta ble nummer tre.

Artikkeltags