Riktignok gikk hjemmelaget ut i hundre og kjørte over gjestene fullstendig i starten. 3-0 etter fem minutter, ble til 8-0 etter åtte og 12-3 etter et kvarter.

Hølandsspillerne skred rundt som dronninger, og fikk raumneslaget til å virke som en flokk forvirrede høns.

Det var bare å lene seg tilbake og nyte fortsettelsen av festen.

Sceneskifte

Men håndballen kan også være rund.

Plutselig var det duket for seneskifte.  Ingenting stemte lenger for hjemmelaget. Pasningene gikk rett vest.

Den ene scoringssjansen etter den andre likeså. I stedet ble det kontringer og banklengsmål – og ikke minst en gryende selvtillit og optimisme i Raumnes & Årnes.

Da pausesignalet gikk, var ledelsen krympet til 17-15, og hverdagen i ferd med å innhente både hølandsspillene og hjemmesupporterne.

Likevel var det ingen begravelsesstemning i hølandgarderoben i hvilen.

–  Vi sa til hverandre at dette vinner vi hvis vi vil. Det stemte, sa Kine Holtet etter seieren.

Før den var sikret tre minutter før full tid, hadde det imidlertid vært 27 neglebitende minutter.

Etter seks og et halvt minutt banket Raumnes Årnes inn 20-20. Var en seier som så ut like sikker som Amen i kjerka iferd med å smuldre bort – og det ville bli blåmandag på en søndagskveld?

Kjempet hjem poengene

Nei, det gikk ikke slik.

Det ble riktignok ikke spilt mye champagnehåndball, men det var nerve og dramatikk som ga full valuta for inngangsbilletten.

Først da Kine Holtet smelte inn to kjappe scoringer i løpet av et lite halvminutt og sendte hjemmelaget opp i en femmålsledelse med tre og et halvt minutt igjen å spille, resignerte gjestene.

– Det holdt til slutt, men vi gjorde det unødvendig spennende. Vi klarte imidlertid å skjerpe oss etter time-outen vi tok etter at Raumnes kvitterte til 20-20 og dra seieren i land. Det var godt, sier trener Brede Stavenes.

Men hvordan kunne kampen så til de grader endre karakter?

– Vi begynte nok å ta litt lett på det og ble for ivrige. Det er skummelt å få en så stor ledelse tidlig. Vi har oss selv å takke for at vi gjorde det så spennende, men vi klarte å hale poengene i land. Det får vi glede oss over nå, sa Kine Holtet.

Hølands lag: Lotte Bakker Eid, Henriette Hoel 1, Kine Holtet 11, Edel Karoline Hansen 2, Beatrice Elisabeth Tvinde Solie 3, Helene Bjerkland 4, Line Bakker Eid, Stine Lill Holmedal 5, Hanne Fjellheim 3, Kristine Thingsaker Tangre 1, Tine Viktoria Buberg.