– NM-tittelen var gjev, og det var deilig å endelig få klaff i et NM etter at jeg har hatt utur i i flere år på rad, sier 18-åringen som har sin mor Merethe Blikstad som trener.

I NM-konkurransen som gikk over tre dager, lå hun på andreplass etter første dag, overtok ledelsen etter dag to og kunne trygge seieren i det avsluttende programmet søndag.

Noe press følte hun heller ikke da hun skulle ri den avgjørende runden med sin favoritthest Sandbæk Rio El, eller Rio som den kun kalles i familien.

– Jeg bare koste meg, og hesten var superfin alle tre dagene, forteller jenta som var junior-EMs store sensasjon da hun red inn til en syvendeplass i dressurkonkurransen der i forrige måned.

LES OGSÅ: Nå strammer kommunen til: – Vil taue bort feilparkerte biler

– Den prestasjonen overgår NM-tittelen, men å bli norsk mester, er også stort, sier Mathilde som skal ut i kamp om nye NM-medaljer om to uker. Da er det snakk om lagkonkurranse.

– Jeg har to hester til dressurridningen. Muligens får Rio hvile da. Han har hatt en hektisk sesong, men det blir ikke lange ferien før vi må begynne å jobbe inn nye øvelser til neste sesong, sier den ferske norgesmesteren.

Seks ryttere fra Bråthen Gård deltok i mesterskapet. Alle trenes av Merethe Blikstad, og samtlige kvalifiserte seg til å ri finalen. I tillegg til Mathildes gullmedalje ble det en bronsemedalje og en fjerdeplass til ekvipasjene fra Bråthen Gård

Få nyhetene rett på din mobil!

Last ned appen indre.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For iPhone

For Android