Fulle tribuner i den første hjemmekampen på 30 år

SOLID SUPPORTERSKARE: Tribunene i Søndrehallen var godt besatte  da SHIULs damer spilte den første seniorkampen i klubben på 30 år. Foto: Øivind Eriksen

SOLID SUPPORTERSKARE: Tribunene i Søndrehallen var godt besatte da SHIULs damer spilte den første seniorkampen i klubben på 30 år. Foto: Øivind Eriksen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

HEMNES: Det var duket for håndballfest i Søndrehallen onsdag kveld, men håpet om seier i første seriekamp på hjemmebane glapp for SHIULs håndballdamer. LSK ble for sterke etter pause og vant fortjent 23-17.

DEL

Det var duket for håndballfest i Søndrehallen onsdag kveld; den første seniorkamp i håndball på 30 år i SHIUL.

Les også: Det var helt fantastisk å begynne igjen. Det er akkurat like gøy som før!

Over 100 tilskuere hadde benket seg på tribunen, fra små ivrige spillere på loppetasslaget i håndball til æresmedlemmer.

Hele menigheten var på plass for å heie på håndballjentene sine i hjemmedebuten i 7. divisjon. Med ettmålsseier mot SIF i seriepremiereen borte, levde håp og tro på flying start på seriesesongen hjemme i egen hule.

Hjemmelaget tok tidlig kommandoen i kampen. Kun en kort periode etter rundt 20 minutter overtok gjestene initiativet og tilrev seg en tomålsledelse 8-6. Men solid spurt gjorde at hjemmelaget gikk til pause med 11-8-ledelse, til tross for massevis av brente sjanser.

Applaus fra tribunen

Dette så lyst ut og, vaflene smakte ekstra godt hos supporterne i pausen.

– Dette er moro. Det er fart i jentene. Vi kommer til å bli fast inventar når dom’ speller, sa Sven Lindahl med et fornøyd smil, mens tribunekollegaene Dag Gaarder og Kjell Lindahl nikket og samtykket.

Men etter pause ble det båstopp. I løpet av det første kvarteret scoret SHIUL kun to ganger, og plutselig sto det 13-18. Selv om laget kviknet litt til mot slutten, var LSK-seieren aldri truet.

Stokket seg

– Det stokket seg for oss etter pause. Jeg vet ikke hvorfor, sa Lene Østenby.

Hun og spillerne hadde gledet seg så til denne kampen. Ja, kanskje hadde forventningene vært vel store.

– Det var mye nerver ute og gikk. Denne hjemmekampen var en stor happening for oss, og med seier i seriepremieren borte hadde vi så lyst til å vinne hjemme også. Men jeg lover at vi skal komme sterkere igjen og vise oss fra en bedre side senere.

Og hjemmepublikum kommer nok igjen. Tapet til tross, fikk jenten solid applaus før de gikk til garderoben.

SHIULS lag: Anett Bjørnebråten, Trine Aasberg Dammen, Stine Østenby Vangen 2, Lene Østenby 4, Stine Therese Holtet 1, Gry Linnerud, Linda Merethe Pålerud, Malin Hornseth 3, Siv Merethe Nygård 2, Hanne Dahlen, Hanne Jonassen 4, Malin Pålerud, Anita Jensen Aas 1.

Artikkeltags