– Vi skal bite bedre fra oss enn i fjor

TILBAKE: Lotte Bakker Eid er tilbake i Hølands mål og har vist bunnsolid keeperspill i de to cupkampene foran seriestart. Foto: Øivind Eriksen

TILBAKE: Lotte Bakker Eid er tilbake i Hølands mål og har vist bunnsolid keeperspill i de to cupkampene foran seriestart. Foto: Øivind Eriksen

Artikkelen er over 1 år gammel

LØKEN: I fjor berget Hølands håndballdamer 3. divisjonsplassen i siste serierunde. I år er målet å være på trygg grunn lenge før den tid.

DEL

Veien inn mot seriestart har vært problematisk. På vårparten var en ny trener, Christopher Ahlman, på plass, men da oppkjøringen til sesongen skulle starte etter sommerferien trakk han seg.

Løsningen ble at Brede Stavenes igjen trådte til og påtok seg treneransvaret.

– Vi har et spinklere treningsgrunnlag foran denne sesongen enn foran fjoråret. Likevel har jeg tro på at vi skal bite bedre fra oss. Vi har tatt problemene som har dukket opp som en utfordring, sier en optimistisk Stavenes.

En av grunnene er at keepersiden er styrket. Stortalentet Lotte Bakker Eid er tilbake etter et år utenlands, og hun viste i de to cupkampene Høland har spilt at hun fortsetter framgangen. Samtidig tar Sandra Garcia Ingier, som blir andrekeeper, stadig nye steg.

– Vi er i en tøff avdeling, og det blir viktig for oss å være på hugget og ta poeng mot de «riktige» lagene. I fjor spilte vi ofte best mot topplagene, uten at det ga så mange poeng, mens vi tapte altfor mange jevne kamper mot lagene det er viktig å plukke poeng fra, sier Stavenes.

LES OGSÅ: Berget plassen i tolvte time

Etter å ha vært gjennom Smaalenene cup og to cupkamper har han dannet seg et bilde av lagets ståsted før kampen om poengene braker løs mot Lillestrøm HK borte søndag. Forsvarsspillet sitter bra, et viktig fundament som gir trygghet.

Stallen består av 16 spillere, innbefattet veteranene Henriette Hoel og Kine Holtet, som igjen har stilt seg disponible for klubben de har tjent i så mange år.

– Det jeg kunne ønsket meg var flere kantspillere i troppen, ellers synes jeg vi er brukbart besatt, sier Brede Stavenes.

Den eneste spilleren som har forsvunnet siden fjorårssesongen er Maren Lie, mens Lise Bergan Foss og Helene Bjerkland kun vil spille høstsesongen før de forsvinner til forsvaret og Danmark.

Første hjemmekamp er mandag 18. september mot Korsvoll.

Stallen: Lotte Bakker Eid, Henriette Hoel, Siri Tøien, Kine Holtet, Edel-Karoline Hansen, Tonje Lillefoss, Lise Bergan-Foss, Stine Lill Holmedal-Berg, Beatrice Elisabeth Tvinde Sollie, Hanne Fjellheim, Mona Camilla Fossen, Kristine Thingsaker Tangre, Sandra Garcia Ingier, Mina Simonsen, Helene Bjerkeland, Line Bakker Eid.

Artikkeltags