Gøy HK 2 var tirsdagens motstander i Bjørkelangen sportshall. Det ble ikke noe gøy for oslolaget. Etter litt treghet i starten av begge omganger, hadde hjemmelaget kampen i sin hule hånd mesteparten av tiden. 12-7-ledelsen ved pause ble til 27-18 ved full tid for det unge samarbeidslaget.

 

– Dette har gått over all forventning, fortellertrener Gry Torp Sveen.

Etter at laget rykket opp fra 6. divisjon etter fjorårssesongen, forsvant en stor del av stammen i laget. Det har imidlertid gitt ungjentene, eller spillerne som også er med i 18-årsserien muligheter for A-lagsspill. Ni av de 11 spillerne på laget spiller på J18-laget.

Tar ansvar

– Det er moro å se ungjentene tar tak. Vi er helt avhengig av dem på A-laget. Det blir tett spilleprogram for jentene med seriespill i to avdelinger, men så langt har det gått bra, sier Gro Kolstad som sammen med Cicilie Slorbak er trenerteamet for 18-årslaget. 

Hele trenertroikaen er godt fornøyd med samarbeidet på tvers av klubbgrennesene.

– Det fungerer veldig bra, men er også viktig. Skulle vi sittet på hver vår tue, ville vi disse jentene ha hatt noe tilbud.

Les også

– Det er som et eventyr og det skjer nå!

 

Mot Gøy HK 2 sto det 7-7 etter 20 minutter av kampen før hjemmelaget spilte seg opp til en femmålsledelse halvveis.

Andre omgang startet enda tråere. I løpet av tre minutter var ledelsen redusert til tre mål. Da satte imidlertid de hvite og røde fart på ball og bein. Resten av omgangen var en maktdemonstrasjon.

Seieren innebærer at laget ligger på andreplass på tabellen i sin 5. divisjonsavdeling så langt.

BSF/AFSK/HIULS LAG: Sofie Hellegaard Amundrød 6, Mia Bastiansen, Aina Bergerud 1, Marie Slorbak Engen, Hanna Holmsen 1, Cathrine Kristiansen, Juliane Lillebekk, Marte Christine Staff 7, Kaia Sæther 4, Kaja Rebecca Veiby 4, Mari Langen Wiik 4.