Nytt håndballsamarbeid i Aurskog-Høland

Marlene Johnsen fra HIUL, Vegard Tønsberg fra AFSK, Hans Petter Marki og Robert Holtet, begge fra BSF, ser fram til å samarbeide om håndballen i bygda. Foto: Trym Helbostad

Marlene Johnsen fra HIUL, Vegard Tønsberg fra AFSK, Hans Petter Marki og Robert Holtet, begge fra BSF, ser fram til å samarbeide om håndballen i bygda. Foto: Trym Helbostad

Nær 100 håndballspillere spiller denne sesongen for det nye samarbeidslaget Aurskog-Høland håndball.

DEL

Dermed samles mye håndballmiljøet i Aurskog-Høland fra 15 år og oppover. Kun Søndre Hølands damelag står utenfor.

– Dette er en viktig milepæl for håndballen i Aurskog-Høland. Tidligere har vi knivet mot hverandre, nå skal vi samarbeide, sier Hans Petter Marki, leder av håndballgruppa i BSF.

Håndballgruppene i Aurskog/Finstadbru SK, Bjørkelangen SF og Høland IUL er enige om å samarbeide på J16, J18, G18, damer- og herrelag. Kommende sesong er også J15 med, siden det trinnet allerede samarbeider på tvers av klubbene.

Det etableres et samarbeidsutvalg med to representanter fra hver klubb, mens håndballgruppene i de respektive klubbene består som før og administrerer selv sine jente- og guttelag fra 14 år og nedover.

– Vi har valgt ikke å etablere en egen klubb i denne omgang. Vi ønsker å prøve denne modellen først, sier Robert Holtet, som representerer BSF i samarbeidsutvalget.

Spiller i sort

De tre klubbene legger alle inn penger i potten som går til de sju lagene som er påmeldt årets serie.

Lagene skal ha faste treningsdager i Aurskoghallen, Bjørkelangen Sportshall og Hølandshallen, slik at det blir aktivitet i alle tre hallene. Alle lagene spiller i sorte drakter, som er nøytralt med tanke på eksisterende klubbfarger.

LES OGSÅ: Tror hurtigtog over Bjørkelangen kan stå ferdig i 2030

De tre klubbene har samarbeidet tidligere, med en rekke ulike varianter. Det ene året har Bjørkelangen stilt lag alene, mens AFSK og HIUL har samarbeidet. Neste år har det vært andre konstellasjoner. Det er det slutt på.

– Når vi etablerer et samarbeidslag, så er det mye enklere å få kabalen til å gå i hop. Spillere på J16 kan for eksempel spille på J18 og J18-spillere kan være med på damelaget, sier Robert Holtet.

– Håper flere fortsetter

– Vi håper at samarbeidet kan føre til at flere fortsetter å spille håndball. Vi ønsker å tilby et godt nok håndballtilbud i Aurskog-Høland, legger Holtet til.

– Tidligere har vi opplevd at det er litt få spillere på trening. Nå håper vi å få bredere spillerstaller, noe som gjør det mer moro å være spiller og enklere å være trener, sier Marlene Johnsen.

LES OGSÅ: Ulv påkjørt og drept kloss inntil bebyggelsen

Som Indre nylig omtalte, er Almir Ljajic ansatt som ny trener for Aurskog-Høland håndball sitt damelag – som skal spille i 3. divisjon.

– Med en ressurs som Almir i klubben, har vi en gyllen mulighet til å få til en rød tråd med tanke på spillestilen. Han kan også være en inspirasjonskilde til andre trenere i klubben, påpeker Marlene Johnsen.

Styrene i håndballgruppene jobber nå på spreng med å få alt klart til høstens seriestart.

– Vi jobber fortsatt med å få på plass en hovedtrener for J16 og en assistent for J15. Så vi tar gjerne i mot tips, dersom det er noen som er aktuelle, sier leder av håndballgruppa i BSF, Hans Petter Marki.

Søndre står utenfor

Damelaget var det eneste som var aktuelt å vurdere inn i samarbeidet for Søndre Høland IUL sin del. Utover damelaget som rykket opp til 5. divisjon etter fjorårets sesong, har klubben meldt på J10 til seriespill.

– Damelaget vårt startet opp som et morolag og så har det blitt mer seriøst etter hvert. Grunnen til at vi ikke er med i Aurskog-Høland håndball, er at spillerne selv ikke ønsket det, sier leder av håndballgruppa i SHIUL, Runa Gaarder.

Få nyhetene rett på din mobil!

Last ned appen indre.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For iPhone

For Android

Artikkeltags