Gå til sidens hovedinnhold

Håndballen vurderer å gå i AHFKs fotspor

Artikkelen er over 3 år gammel

BJØRKELANGEN: Håndballen i Aurskog-Høland jobber nå med å samle seg om et felles satsingslag på seniorsiden fore både damer og herrer.

– AFSK, BSF og Høland IL har hatt flere konstruktive møter og håpet er å få på plass den nye modellen til sesongen 2018-19, forteller daglig leder i Høland IL, Bjørn Ottesen.

Sportslig er det en mal etter Aurskog-Høland Fotballklubb det jobbes mot, men i dette tilfelle uten å stifte en frittstående klubb som fotballen gjorde.

To prestasjonsklubber

– Vi jobber mot å ha to prestasjonsklubber på seniornivå, en for herrer og en for damer, som springer ut fra de tre lagene. Å bygge opp en ny klubb med egen organisasjon, men uten tilhørighet og arena, mener vi vil være for krevende. Samtidig gir regelverket oss anledning til å lage en samarbeidsmodell som skissert, og det er denne vi jobber med, forteller Bjørn Ottesen.

Les også

Satser proft med trenerteam, treningsleir og egen klubbfanfare

 

Så langt ser det ut til at det går mot Høland på damesiden og AFSK på herresiden. Også på den aldersbestemte fronten fra 14-18-år er målet å få felles satsningslag.

– En slik løsning krever naturligvis nytenkning og endringer og grundige drøftinger, blant annet i form av økonomi og fordelingen av denne, men vi har tro på at dette skal la seg realisere, sier Bjørn Ottesen, og mener at dette er en nødvendighet for å få hevet håndballen i kommunen.

Må snu den negative trenden

– Utviklingen har vært negativ i flere år. Det er bare å innse at vi ikke kan sitte på hver vår tue, men at vi må trekke sammen om idretten skal få et løft, mener Ottesen.

Han viser til at Høland står i fare for å rykke ned i 4. divisjon – for andre gang på drøyt 30 år. Forrige gang Høland var så lavt, var etter at de ble degradert dit etter å ha spilt seg opp i 1. divisjon, men ikke klarte å stille lag.

Les også

Stordugnaden i gang: Ikke akkurat et enkelt, symbolsk spadetak

 

– Med en ny felles giv, et nytt trener- og støtteapparat rundt lagene, og ikke minst større treningsgrupper, bør vi ha alle muligheter til å løfte håndballen i bygda på alle nivåer, sier Bjørn Ottesen.

Kommentarer til denne saken