– Alt er duket for triatlon i tre dager til ende!

HOPPER I DET: Til helga er det duket for en stor triatlon-konkurranse på Halsnes. FOTO: PRIVAT

HOPPER I DET: Til helga er det duket for en stor triatlon-konkurranse på Halsnes. FOTO: PRIVAT

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

BJØRKELANGEN: Det er duket for triatlon i tre dager til ende når Aurskog-Høland triatlonklubb og BSFs svømmegruppe arrangerer Halsnes triatlon fra fredag til søndag.

DEL

– Om du er barn, ungdom, mosjonist, eliteutøver eller bare vil teste ut hva triatlon er, så er Halsnes stedet disse tre dagene, sier stevneleder Ben Terje Moen.

Topp og bredde

Han kan fortelle at målet er å la dette arrangementet, der topp og bredde er samlet under en hatt, bli en årlig happening og at det kan bidra til at triatlonsporten vil vokse i Aurskog-Høland.

Halvøya Halsnes i Mjermen er en ypperlig arena for arrangementet som ikke bare inneholder konkurransene.

– Det vil også være massevis av andre ting som skjer der ute i løpet av de tre dagene, forteller Ben Terje Moen.

– Konkurranseprogrammet har tilbud for alle, og gir en ypperlig mulighet til å teste ut denne allsidige idretten, mener Moen.

Det starter med akvatlon, eller minitriatlon for alle klasser fredag. Med 350 meter svømming og to ganger to kilometer løping, er dette noe de aller fleste kan bli med på.

– Det er bare å ta med badebukse og joggesko, oppfordrer Ben Terje Moen.

Stafett

Lørdag er det supersprint for klassene til og med junior og Tri-sprint for de fra 16 år og oppover samt stafett, og ikke minst barnetri for aldersklassene 6–12 år. Her er fokus på at barna skal ha det gøy. For de yngste er det heller ikke snakk om svømming, men vassing i 50 meter før det skal sykles og løpes en liten runde inne på Halsnes.

– En ypperlig mulighet for barn til å se om dette kan være noe for dem, sier Ben Terje Moen.

Søndagen er viet ordinær triatlon, eller den olympiske utgaven av idretten: 1500 meter svømming, 40 kilometer sykkel og 10 kilometer løping.

– Svømmingen foregår med start og mål på badeplassen på Halsnes og jeg vil oppfordre båtfolket i Mjermen om å ta en tur bort for å titte på og heie. Sykkel- og løpstraseene blir langs fylkesvei 228 mellom Halsnes og Åserudkrysset på Setskog, og her har veivesenet gitt grønt lys for stenging av veien for ordinær trafikk på denne strekningen under arrangementet, forteller Ben Terje Moen, som også ønsker å takke arrangementets hovedsponsorer Bakke AS og Høland og Setskog Sparebank.

Få nyhetene rett på din mobil!

Last ned appen indre.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For iPhone

For Android

Artikkeltags