– Det betyr mye at de er villige til å følge meg

BOBILFAMILIEN: Familien Heiberg bor store deler av året i bobil mens Felix (t.h.) kjører gokart. Pappa Svein og mamma Kristin trives godt med det.

BOBILFAMILIEN: Familien Heiberg bor store deler av året i bobil mens Felix (t.h.) kjører gokart. Pappa Svein og mamma Kristin trives godt med det. Foto:

Sesongen er over for Felix Heiberg (14) og familien. Nå venter et rolig halvår, men først: feire norgesmester-tittelen.

DEL

Han synes ikke at det er så kult å være hjemme igjen. Det siste halvåret har gått med til konkurranser, mesterskap og et litt tungt bein på gassen. Nå er sesongen over. Felix og familien får kanskje noen etterlengtede frihelger, selv om alle nok foretrekker kjøret det er med å ha en norgesmester i hus.

Familien Heiberg har nettopp kommer hjem fra Italia, hvor Felix har kjørt ROK superfinal. Der hadde han motorproblemer, så de gode resultatene kom ikke, men sesongen i seg selv må han si seg fornøyd med.

– Det har gått ganske bra. Mange gode resultater og mange opp- og nedturer.

Norgesmester

Indre Akershus Blad omtalte tidligere at denne familien lever og ånder for motorsport. Mamma Kristin, pappa Svein og storesøster Lea følger Felix land og strand for at han skal kunne satse på motorsport.


– Det betyr mye at de er villige til å følge meg. Jeg er veldig takknemlig og er glad for at de stiller opp for meg, forteller Felix.

I sommer tok han sølv i NM, men i og med at gullvinneren ble tatt for juks med motoren, er Felix fersk norgesmester. Mamma Kristin utdyper:

– Fordi det har tatt lang tid med domfellelse og anker, har nyhetene blitt offentlige først nå, altså tre og en halv måned senere.

– Det er deilig å være norgesmester. Jeg fikk vite det da vi var i Italta og da feiret vi med is og banansplitt. Jeg føler meg foreløpig ikke så veldig som en norgesmester, siden det har tatt så lang tid. I november skal vi på bilsportgallaen, og da håper jeg at følelsen treffer når jeg står øverst på pallen, legger Felix til.

Han er glad for at rettferdigheten seiret.

PAPPA ER MEKANIKER: Svein Heiberg (i bakgrunnen) fungerer som mekaniker for Felix.

PAPPA ER MEKANIKER: Svein Heiberg (i bakgrunnen) fungerer som mekaniker for Felix. Foto:

Familiesatsing

Nå som helgene ikke bare består av gokart, skal Felix slappe av litt.

– Det er uvant og kjedelig å ikke ha noe å gjøre i helgene, men jeg skal prioritere vennene jeg har her på Aurskog.

Mamma Kristin forteller at forefallende arbeid når det gjelder hus står på agendaen nå.


– Vi er mye borte i sesong, og vi trives så godt med det. Det er en egen klikk. Jeg må få dra frem at Felix' storesøster Lea også er like engasjert som oss. Uten henne hadde ikke dette gått, vi er jo foreldre også. Hun er med på 98 prosent av løpene. Dette opplegget hadde heller ikke gått uten det gode samarbeidet vi har med Aursmoen skole.

Høsten og vinterens kalender er ikke helt tom, selv om sesongen er over.

– Planen er å reise flere turer til Italia for å trene. Før det kommer bilsportgallaen og da får jeg et håndfast bevis på at jeg er norgesmester. Det gleder jeg meg til, sier Felix.

14-åringen skal konfirmeres midt i neste sesong. Hvordan skal de løse det, med tanke på at hele familien er på løp alle helger mellom april og oktober?

– Vi har leid lokale og skal bestille mat. Vi trenger bare å møte opp, så skal alt være i orden, gliser mamma Kristin.

Artikkeltags