- Vi kan ikke fortelle deg alt vi har vært med på!

KARA BAK: Bak ethvert fotballag står det et apparat som gjør en uvurderlig usynlig innsats. Som denne kvintetten bak Aurskog-Høland Fotballklubbs A-lag som Indre har møtt. Stående fra venstre: Kjell Norum, Leif Dahlen, Jørn Inge Bunes. Foran Sindre Nilsen Gromsrud (t.v.) og Runar Hagen. Begge foto: Øivind Eriksen

KARA BAK: Bak ethvert fotballag står det et apparat som gjør en uvurderlig usynlig innsats. Som denne kvintetten bak Aurskog-Høland Fotballklubbs A-lag som Indre har møtt. Stående fra venstre: Kjell Norum, Leif Dahlen, Jørn Inge Bunes. Foran Sindre Nilsen Gromsrud (t.v.) og Runar Hagen. Begge foto: Øivind Eriksen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

LØKEN: De får sjelden oppmerksomhet. Nei, de fleste ofrer dem ikke en tanke. Men de er uunnværlige for ethvert fotballag fra eliteserie til G og J7: Støtteapparatet.

DEL

KAMPANJE! Få full digital tilgang og papiravisen i fire uker for kun 49,-

Mens spillerne blir hyllet og gitt legendestatus og trenerne genierklært, eller æreskjelt og buet ut, avhengig av prestasjonene, kan de anonyme sliterne rundt laget tusle rundt blottet for oppmerksomhet, både fra tribune og media.

Men de trives i sin anonyme jobb, både under kamper og på treningene. Det blir mange timer i løpet av en sesong.

Et symbol

De er alltid først på plass. I god tid før trening- eller kampstart. Og alltid de som slukker lyset og låser garderoben til slutt.

Indre Akershus Blad avla støtteapparatet til Aurskog-Høland Fotballklubb, kommunens flaggskip på fotballfronten per i dag, en visitt en helt vanlig treningskveld nede på Høland stadion.

Denne gjengen kan stå som et symbol på alle tilsvarende team, i naboklubbene, i fotballkretsen, ja i hele fotball-Norge.

Ute på banen var spillerne i full gang med drilling og terping på detaljer under hovedtrener Arne Henrik Vestrengs falkeblikk.

Alt på plass

Da de satte i gang var alt på plass som vanlig. Vester, drikkeflasker, kjegler, baller – med riktig lufttrykk og det som for utøverne er en selvfølge at er der.

Kara som hadde sørget for det i kommunens ferskeste fotballklubb har et aldersspenn på 49 år, og med høyst ulik fotball- og klubb-bakgrunn;

Kjell Norum, 58 år: Lagleder. Runar Hagen, 53 år: Materialforvalter. Jørn Inge Bunes, 41 år: Materialforvalter. Leif Dahlen, 71 år: Materialforvalter. Sindre Nilsen Gromsrud, 23 år: Assisterende lagleder.

Har aldri spilt en kamp

Til sammen har denne gjengen et 80-talls års fartstid i sine roller – i Høland, Bjørkelangen og nå i Aurskog-Høland FK.

Eldstemann, Leif Dahlen, har aldri eid et par fotballstøvler og ei heller spilt en eneste fotballkamp. Men fotballinteressen har vært der fra han var guttunge.

– Jeg tror ikke det er så mange som har sett så mange kamper som meg, sier 71-åringen med 32 års fartstid som materialforvalter og altmuligmann.

– Det har blitt mange timer hjemmefra, men fotballen har gitt meg mye, fortsetter han.

Fikk rødt kort

Leif er trolig en av ytterst få materialforvaltere som har fått rødt kort. Han humrer litt når han drar den historien.

– Jeg var uenig i utvisningen av en spiller en gang, og spurte dommeren etter kampen hvorfor han ga rødt kort. Da fikk jeg til svar at jeg kunne stå over neste kamp, jeg også.

– Ja, det blir litt engasjement fra oss også underveis i kampene. Men det hører med og stort sett går det bra. Og vi har blitt bedre med årene,sier Kjell Norum, lagleder og sjefen sjøl.

Karen med mest fotballerfaring er definitivt Runar Hagen, med om lag 400 A-kamper i Hølands blå trøye og opprykket til 2. divisjon først på 90-tallet som sportslig høydepunkt.

Da spillerne ble møtt med rød løper vel hjemme igjen på Høland stadion etter den avgjørende 4-2-seieren mot Trosvik.

Sindre har flest trofeèr

Hvor mange spillere og trenere denne duoen har hatt nærkontakt med opp gjennom årene, har de ikke tall på. Men det er mange.

De fleste greie karer. Men også noen «drittsekker» i ny og ne. Men det er de gode opplevelsene som sitter igjen, skal en tro det de forteller.

– Vi kan ikke fortelle deg alt vi har vært med på. Det tåler ikke å komme på trykk.

– Men du må få med at det er han som er stjerna blant oss, sier Leif og peker på Sindre.

– Han spiller stadig aktivt på Borgen og har vunnet større trofeer enn noen av oss og spillerne på dagens lag.

Lierfossingen Sindre smiler stolt, og bekrefter at han vært med å spille hjem Norway Cup for sin klubb.

– Så langt i år har jeg putta 15 mål, sier han fornøyd.

Naturligvis kommer praten innpå fusjonen som resulterte i Aurskog-Høland Fotballklubb.

– Omstridt den gang, men i ettertid ser vi at det var helt riktig. Og jeg tror også det er bra at det ikke ble med mer enn de to klubbene som vi har i dag. Det hadde ikke gått, fastslår Kjell Norum.

Nytt navn?

– Navnet er de derimot ikke like fornøyd med.

– Det bør komme et annet navn på fotballklubben, og det gjør det nok i løpet av ikke alt for lang tid, er den samstemmige konklusjonen.

– Men hva skal barnet hete?

– Høland/Bjørkelangen, eller omvendt. Det høres ikke så galt ut. Eller hva med Nordre Høland som var kommunenavn en gang i tiden. Det er mange muligheter, og i løpet av noen få år tror jeg klubbnavnet er endret, sier Kjell Norum.

Artikkeltags