– Nå er jeg på rett vei!

Av

Unionsmarathon for noen uker siden, etterfulgt av noen treningsdager i skitunnelen i Torsby, ga Espen Aakerivk den bekreftelsen hadde ønsket: Han er akkurat der han skal i forberedelsene til en ny langrennssesong.

DEL

19-åringen fra Fetsund har de to siste sesongene etablert seg i det ypperste nasjonale tetsjiktet i sin klasse, med blant annet tredjeplass sammenlagt i norgescup i 2017 og en fjerdeplass som best i fjor til tross for en langt fra optimal sesong.

Nå ser det derimot ut som om Fetsund-gutten er adskillig bedre i rute enn VY.

En bekreftelse på det fikk han i sin første halvmaraton i konkurransesammenheng på Rømskog tidligere i måneden.

Deretter bar det til treningssamling i Torsby der både han og bror Daniel tilbakela et anselig antall mil på ski i skitunellen under oppsyn av pappa og trener Alf Morten.

Det var flere grunner til at langrennstalentet tok turen til Rømskog.

– Jeg hadde hørt det var en krevende løype i fine omgivelser, og hadde lyst på en tur inn til Rømskog der jeg aldri hadde vært tidligere. Samtidig så jeg løpet som en fin mulighet til en skikkelig test av kroppen.

– Hva ble svarene?

– Positive. Det var ei skikkelig sliteløype i fine omgivelser både på svensk og norsk side, slik jeg hadde forventet. Den tunge traseen var som skreddersydd for oss langrennsløpere og rammen rundt arrangementet var flott. Jeg fikk også de svarene jeg håpet fra kroppen. Ikke minst var det positivt at jeg klarte å holde oppe trykket hele veien, selv om jeg ikke følte meg i noen «sykt» god form.

Den råsterke unggutten nådde også tidsmålet.

– Jeg hadde et håp om å komme under 1.20. Det klarte jeg med 13 sekunder.

Mens de fleste andre av oss brukte det vi kunne av varmende sommersol denne uka, har familien Aakervik vendt ryggen til den og tilbragt mange timer i Torsbys skitunnel i jakt på nye fremganger kommende vinter, både for storebror og to år yngre Daniel.

Sistnevnte er helt i tetsjiktet nasjonalt både i skiskyting og langrenn i sin aldersklasse.

– Det har blitt en del runder i tunnelen. Jeg kunne nok gått den med øynene lukket etter hvert, men utbyttet har blitt som vi håpet på, sier Espen, som har hatt en grunntreningsperiode helt etter boka uten noen form for skader eller avbrekk.

Artikkeltags