Klarte NM-kravet i første forsøk

UNDER NM-KRAVET: Jacob Boutera løp solo i det meste av B-heatet på 3000 meter i inne-NM, som resulterte i at han kvalifiserte seg til sommerens hoved-NM. Foto: Jon Wiik

UNDER NM-KRAVET: Jacob Boutera løp solo i det meste av B-heatet på 3000 meter i inne-NM, som resulterte i at han kvalifiserte seg til sommerens hoved-NM. Foto: Jon Wiik

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

BÆRUM: Jacob Boutera viser stadig hyggelig framgang som løper. Nå er han kvalifisert for sitt første hoved-NM i friidrett.

DEL

Aurskogingen i Gular-drakt var bare 38 hundredeler unna å klare NM-kravet på 3000 meter (8.35) i fjor. Under helgens innendørs-NM i Bærum knep han seg under det. Med 8.34,25 kan han nå i ro og mak forberede seg til det som dermed blir årets høydepunkt for hans del, NM i Byrkjelo i august.

– Å nå et av årets mål allerede første helga i februar er helt OK, utbrøt løpertalentet smilende overfor Indre Akershus Blad da sluttiden kom opp på tavla.

Boutera vant B-heatet i ensom majestet, og tiden hans holdt til 13. plass totalt blant de 29 fullførende løperne på distansen.

Bedre trent enn noen gang

– Det var tungt å løpe solo nesten hele veien. Det gjør meg ekstra godt fornøyd med tiden og den personlige rekordforbedringen. Jeg slo også flere løpere med bedre pers enn meg, fastslo Boutera.

Han fikk dermed også en foreløpig belønning for en god vintertreningsperiode.

– Jeg har fått trent godt og uten avbrekk av noe slag helt siden i oktober. Et tre uker langt høydetreningsopphold i Flaggstaff, USA i oktober/november ga også bra utbytte. Jeg er bedre trent enn noen gang, fortalte Boutera, som blir 22 i april og som nå går løs på sin tredje sesong med satsing på friidrett.

Løper på Rømskog?

Med god grunn kan den ferske løperen derfor heve ambisjonene foran utendørssesongen.

– I tillegg til en best mulig prestasjon i hoved-NM, håper jeg å kunne kjempe i toppen i junior-NM. Tidsmessig håper jeg å komme ned mot 3.50 på 1500 meter (3.58,39 i fjor) og 8.20 på 3000, sa Gular-løperen, som til daglig studerer jus på heltid i Bergen.

Han håper også i år å få lagt inn et løp eller to på hjemlige trakter.

– Jeg er lysten på løpe 10-kilometeren under Unionsmaraton «hjemme» på Rømskog, dersom det passer inn i opplegget mitt for øvrig, fastslo en tilfreds Jacob Boutera etter den oppløftende formtesten midtvinters.

Artikkeltags