– Jeg har lagt opp 300 ganger de to siste årene, men nå er det definitivt

NYTT DISKOSLIV: Et knippe unge diskoskastere fra Oslo og Akershus suger til seg lærdom fra Magnus Aunevik-Berntsen på en samling i Rudhallen i Bærum. Aurskogingen trives godt i sin nye rolle, selv om det var tungt å bli tvunget til å legge opp. Foto: Jon Wiik

NYTT DISKOSLIV: Et knippe unge diskoskastere fra Oslo og Akershus suger til seg lærdom fra Magnus Aunevik-Berntsen på en samling i Rudhallen i Bærum. Aurskogingen trives godt i sin nye rolle, selv om det var tungt å bli tvunget til å legge opp. Foto: Jon Wiik

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

BÆRUM: Vedvarende skadeplager tvang tidenes beste diskoskaster fra Romerike til å legge opp. Nå trener Magnus Røsholm Aunevik-Berntsen unge talenter i stedet.

DEL

– Jeg har lagt opp 300 ganger de to siste årene. Kroppen og hodet har ikke spilt på lag. Hver gang har jeg fattet nytt håp og prøvd å komme tilbake. Men beslutningen jeg tok i vinter er endelig, sier 28-åringen fra Finstadbru til Indre Akershus Blad.

Han skjønte nok innerst inne hvor det bar i fjor. Da ble det med beskjedne 46,41 i sesongåpningen i Asker 18. mai. Albueskaden blusset opp igjen, og ødela resten av sesongen.

Tung avgjørelse

– Jeg kunne ikke ha kommet tilbake uten å operere albuen. Jeg vurderte det, men slo det fra meg. Jeg innså at det ikke var realistisk å kaste langt over 60-meteren uansett, og dessuten har jeg fått andre verdier i livet, først og fremst familie og en god jobb, som betyr vel så mye for meg.

– Derfor tok jeg den endelige avgjørelsen i vinter. Men den var tung. Jeg har jo brukt fire-fem timer om dagen på diskos i halve livet mitt, så det var en livsstil som ble brutt. Men bevares, det er ingen krise. Nå har jeg innfunnet meg med det, smiler Aunevik Berntsen.

Sju NM-medaljer

Dermed blir aurskogingen for all framtid stående bokført med 58,35 som sitt beste resultat, i øyeblikket 22. plass på norgesstatistikken gjennom tidene. Det oppnådde han i Helsingborg 8. august 2011, knapt 22 år gammel. Like etter ble han norgesmester i Byrkjelo.

Det topper en NM-medaljefangst som for øvrig består av to sølv og fire bronse – hvorav den første som 19-åring på Lillehammer i 2011, iført AHF-drakt. Og Magnus legger ikke skjul på at han har mye å takke moderklubben for.

– Jeg startet så smått å kaste på jordene hjemme på Finstadbru som guttunge. Men det var da jeg oppsøkte AHF-banen på Bjørkelangen det ble fart i sakene. Hadde det ikke vært for min fantastiske og ekstremt motiverende trener Jan Amund Ydersbond, ville jeg aldri ha fortsatt med friidrett. Jeg var klomsete og mindre talentfull, men han hadde trua på meg, sier Aunevik-Berntsen, ydmyk og takknemlig.

Brøt aldri barrieren

Han sier seg godt fornøyd med karrieren, selv om den tok slutt mye tidligere enn han hadde tenkt seg.

– Det har vært noen fantastiske år, og jeg er tilfreds med det jeg har oppnådd. Det eneste som irriterer meg litt er at jeg aldri klarte å kaste over 60-metersbarrieren i stevne. Jeg gjorde det mange ganger på trening, men klarte det aldri i en konkurranse. I det store og hele betyr det jo ingen verdens ting. Men det hadde bare vært kult med 60-tallet på CV’n, smiler kraftpluggen.

En hovedgrunn til at så ikke skjedde, var at han allerede tidlig i 20-årene pådro seg en avrivning i brystmuskulaturen som følge av tung benkpress. Senere slo han opp skaden flere ganger, noe som innebar at han aldri senere fikk trent godt nok styrke til å få framgang.

Trives som trener

Nå er han imidlertid i gang med et nytt kapittel i sitt idrettsliv, som ansvarlig for et diskosprosjekt for utøvere i alderen 11-18 år i regi av Oslo og Akershus friidrettskretser. Dessuten er han assistenttrener for rekrutteringslandslaget i sin spesialøvelse. Han blir med andre ord i miljøet, og regner med at dette er starten på en trenerkarriere.

– Jeg synes denne rollen er gøy og inspirerende. Riktignok har jeg ingen formell trenerutdannelse, men har desto mer egen erfaring gjennom 15 år i «livets skole». For jeg må jo kunne si at jeg i årevis har vært godt over gjennomsnittet interessert i diskos, sier Magnus Aunevik-Berntsen med et bredt og tilfreds glis.

Få nyhetene rett på din mobil!

Last ned appen indre.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For iPhone

For Android

Artikkeltags