Full satsing videre

LØPER VIDERE: Astrid Mangen Cederkvist satser for fult mot en ny sesong etter at 2016 ble en av hennes beste så langt.Foto: Øivind Eriksen

LØPER VIDERE: Astrid Mangen Cederkvist satser for fult mot en ny sesong etter at 2016 ble en av hennes beste så langt.Foto: Øivind Eriksen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

SØNDRE MANGEN: – Det er koselig med tradisjonell jul hjemme på Mangen, sier Astrid Mangen Cederkvist. Øivind eriksen

DEL

Del abonnementet ditt med andre i familien!

Vår lokale sprintdronning har vært gjennom en tradisjonell julefeiring i hjemlige omgivelser. Julekonsert i Aurskog kirke, familiejul på Dalbakk, julegudstjeneste i Mangen kapell. Samt fornyelse av sponsoravtalen med Aurskog Sparebank.

– Aurskog Sparebank har vært en viktig støttespiller for meg siden 2011, og har vært en god bidragsyter til satsingen min. Jeg setter pris på at de fortsatt stiller opp for meg, sier 22-åringen som er godt forankret i norgestoppen blant våre kvinnelige sprintere.

– Stolt sponsor

– Astrid har utviklet seg til å bli en god sprinter og er klar for å satse for fullt videre på idretten. Det synes vi er kjempeflott og vi ønsker å forlenge vårt samarbeid med henne, som vi har hatt i flere år. Vi er stolt sponsor og gleder oss til å følge Astrid videre i tiden fremover, sier markedssjef i Aurskog Sparebank, Helene Enger Skjønnhaug.

Etter en av sine beste sesonger så langt, med personlige rekorder på både 60, 10 og 200 meter er motivasjonen til videre satsing på topp hos Aurskog-Hølands raskeste kvinne, selv om det ikke ble det edleste metallet i noen av de nasjonale mesterskapene i år; Sølv og bronse i inne-NM og bronse i utendørs-NM. Astrid fikk likevel sitt gull i løpet av sommeren. På fingeren da hun forlovet seg med sin kjære Filip Ingebrigtsen, årets europamester på 1500 meter. I september 2018 duket for bryllup i Mangen kapell.

Jul uten forloveden

Denne julen har imidlertid blitt feiret uten forloveden.

– Filip var med hit i fjor, men i år har han valgt å feire den sammen med sin familie i Sandnes, forteller Astrid, som kun har hatt treningsfri julaften. De andre dagene har det vært full rulle, noen økter på AHF-banen, men flest på Trento.

Astrid har også vært gjennom et klubb-bytte i høst. Heretter representerer hun Sandnes.

– Det var naturlig at jeg gikk hit når jeg bor her, og jeg har trent sammen med klubben de to årene jeg har bodd her, sier Astrid som fortsatt har halvannet år igjen før hun har fullført lærerutdannelsen.

Men som synes at kombinasjonen studier toppidrett går helt utmerket.

– Det er greit å ha litt andre ting å fokusere på enn bare idretten, sier hun.

Artikkeltags