Fra NM-suksess til restitusjon hjemme i Mangens vinterparadis

DRO HJEM TIL MANGEN: Filip Ingebrigtsen fulgte helgens NM fra tribunen og fikk se forloveden høste medaljer. Søndag kveld tok Astrid ham med hjem til Mangen for to dagers kjærkommen restitusjon i vinteridyllen. Foto: Jon Wiik

DRO HJEM TIL MANGEN: Filip Ingebrigtsen fulgte helgens NM fra tribunen og fikk se forloveden høste medaljer. Søndag kveld tok Astrid ham med hjem til Mangen for to dagers kjærkommen restitusjon i vinteridyllen. Foto: Jon Wiik

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

BÆRUM: Etter et herlig medaljerush i helgens inne-NM i friidrett, så Astrid Mangen Cederkvist fram til to dager sammen med sin vordende brudgom Filip Ingebrigtsen hjemme i vinterparadiset på Mangen.

DEL

– Nå trengs det litt restitusjon både for kropp og sjel. Derfor synes vi begge det skal bli godt med to dager i idylliske vinteromgivelser, sa Astrid til Indre Akershus Blad etter å ha satt punktum for ei hektisk, men du verden så utbytterik NM-helg i Bærum Idrettspark.

For hennes samling av NM-medaljer, som nå begynner å bli riktig så pen, ble utvidet med ytterligere tre – to sølv individuelt samt stafettgull, som dessuten ga en norgesrekord på kjøpet.

Personlig rekord på 200

Aurskogingen, som fyller 24 senere i måneden, har lenge vist sterke takter i denne vintersesongen, som nå nådde sitt klimaks. Kommende helg får hun muligheten til å pynte enda litt på rekordtidene sine under den årlige nordiske innendørslandskampen, som i år foregår i Uppsala.

Februarhelga i landets flotteste friidrettshall ble dessuten en hyggelig oppreisning etter fjorårets utendørs-NM i Sandnes. Der hadde hun store forhåpninger om å prestere godt på sin nye hjemmebane, men mesterskapet ble ødelagt av sykdom for hennes del.

Som ventet sto kampen om de to sprinttitlene mellom Tyrvings Helene Rønningen og Astrid Mangen Cederkvist. Og det var heller ikke uventet at førstnevnte tok gullet både på 60- og 200 meter med Astrid rett bak.

– Jeg er best fornøyd med 200-meteren, fastslo den dobbelte sølvjenta, og tallenes tale bekrefter det.

Sto igjen i starten

Her klokket hun nemlig inn på 23,77, som er fem hundredeler bedre enn hennes tidligere personlige rekord fra samme mesterskap i samme hall for to år siden. Utendørs er 23,90 det beste hun har prestert på distansen.

– Det var et godt gjennomført løp, selv om jeg merket at jeg hadde fire løp i kroppen fra dagen i forveien, fastslo Mangen-jenta.

Da ødela en dårlig start for en mulig personlig rekord også på 60-meteren.

– Jeg sto igjen i starten og kom kraftig på etterskudd. Derfor var det bra å berge sølvet, men ergerlig at tiden ikke ble bedre enn 7,57. Med tanke på at jeg tapte 15 hundredeler i starten, glapp det trolig en forbedring av pers’en. Det er tydelig at jeg er god for bedre enn 7,48, som jeg noterte meg for ei uke i forveien, konstaterte Astrid.

Til EM åkkesom

Medaljegrossisten får dermed god belønning for en treningsvinter som hittil har gått helt etter planen.

– For en gangs skyld har jeg unngått skader og sykdom. Det er det viktigste for å få god kontinuitet i treningen, påpekte Astrid, som etter landskampen til helga fokuserer fullt og helt på utendørssesongen.

Dersom alt fortsetter å gå på skinner, håper hun å komme ned på 11,60-tallet på 100 meter (pers 11,71) og rundt 23,5 på 200. Det bør være realistiske ambisjoner.

Dessuten håper hun Norge vil sende stafettlag på 4x100 meter til sommerens EM i Berlin. Men selv om hun ikke skulle få delta i selve manesjen, blir det Berlin-tur åkkesom. Hele familien har allerede bestilt billetter for å følge tittelforsvarer Filip Ingebrigtsen på 1500 meter, halvannen måned før parets bryllup i Mangen kapell.

Med tanke på EM er Astrid med andre ord helgardert!

Artikkeltags