Får trolig oppfylt Bislett-drømmen

SMADRET PERSONLIG REKORD: Med et velberegnet og offensivt løp senket Jacob Boutera sin bestetid på 1500 meter med ikke mindre enn åtte sekunder, med andre ord to sekunders forbedring per runde! Foto: Jon Wiik

SMADRET PERSONLIG REKORD: Med et velberegnet og offensivt løp senket Jacob Boutera sin bestetid på 1500 meter med ikke mindre enn åtte sekunder, med andre ord to sekunders forbedring per runde! Foto: Jon Wiik

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

JESSHEIM: Å få delta i Bislett Games er en stor drøm for mang en fremadstormende norsk friidrettsutøver. Jacob Boutera er nå veldig nær ved å få oppfylt sin.

DEL

I det internasjonale løpsstevnet på Jessheim torsdag kveld la han i hvert fall inn en svært god søknad. Aurskogingen fortsatte å imponere i sin store gjennombruddssesong, og noterte seg for den glimrende tiden 3.50,75 på 1500 meter.

Dermed forbedret han sin personlige rekord fra i fjor med temmelig nøyaktig åtte (!) sekunder – med andre ord to sekunder raskere per runde.

Kan gi Bislett-billett

– Det er jeg kjempegodt fornøyd med. Dette sier meg at det bør være gode muligheter for å underskride 3.50-grensen i løpet av sesongen, utbrøt 22-åringen overfor Indre Akershus Blad etter rekordløpet.

Etter sin meget sterke vårsesong våget han å ta mål av seg til 3.52 på årets første 1500-meter, som gikk under perfekte forhold i romeriksbyen. Det målet nådde han altså med glans.

Løpet kan dessuten gi ham en hyggelig bonus torsdag i neste uke. For når friidrettsforbundet nå skal plukke ut deltakerne i de nasjonale forøvelsene i årets Bislett Games, må Boutera stille sterkt på 1500 meter.

Spennende ventetid

Det er blitt opplyst at de 10 beste nordmennene i sjiktet bak de aller beste (les Ingebrigtesen-brødrene) hittil i år skal få grønt lys for Bislett-start.

De aller fleste av kandidatene var med på Jessheim denne torsdagskvelden. Boutera ble sjuende best av dem – og da kan man se bort fra den aller beste, vinneren av A-heatet Thomas Roth, fordi han skal løpe 800 meter på Bislett.

– Det gir meg gode forhåpninger om å komme gjennom nåløyet. Men jeg tar ikke noe for gitt. Det blir en spennende ventetid fram til startlista blir kunngjort i løpet av helga, fastslo løpekometen fra Aurskog.

Perfekt løpsopplegg

Han var aktiv i feltet i B-heatet, tok ledelsen da en runde gjensto men endte på 4. plass etter å ha stivnet på siste del av oppløpet.

– Løpsopplegget var jevnt og fint og passet meg bra, med passering rundt 2.02 på 800 meter. Men så følte jeg at farten dalte litt. Siden jeg følte meg pigg og jaktet en god tid og ikke plassering, tok jeg sjansen på en fartsøkning på sisterunden. Det angrer jeg ikke på, for tiden ble jo over forventning, sa Boutera, som har opplevd et kjempeboost som løper gjennom hele vårsesongen.

– Ja, jeg har fått godt betalt for en bra treningsvinter, konstaterte Gular-løperen med et bredt glis. Noe han hadde all grunn til – nok en gang.

Få nyhetene rett på din mobil!

Last ned appen indre.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For iPhone

For Android

Artikkeltags