Storesøster jublet over brorens NM-sensasjon

SØSKENSUKSESS: Andrea og Jacob har mye til felles, i tillegg til å være søsken. Begge
studerer i Bergen, begge har konvertert fra hver sin idrett til friidrett, begge løper for Gular.
Lørdag var de også NM-deltakere i terrengløp, der Jacob detonerte en aldri så liten bombe –
til søsterens store glede.

SØSKENSUKSESS: Andrea og Jacob har mye til felles, i tillegg til å være søsken. Begge studerer i Bergen, begge har konvertert fra hver sin idrett til friidrett, begge løper for Gular. Lørdag var de også NM-deltakere i terrengløp, der Jacob detonerte en aldri så liten bombe – til søsterens store glede. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

AURSKOG/OSTERØY: Da Jacob Boutera sensasjonelt snuste på pallen i NM i terrengløp, jublet hans to år eldre søster Andrea hemningsløst.

DEL

Søskenparet fra Aurskog, begge nå iført bergensklubben Gulars drakt, deltok for første gang sammen i et norsk mesterskap i friidrett, nærmere bestemt terrengløp kort løype på Osterøy lørdag. Etterpå smilte de bredt. NM-debuten ga mersmak for Andrea (24 i juni), selv om to kilometer er i korteste laget for henne og hun havnet i nederste sjikt på resultatlista. Da tok broren Jacob (22 senere i april) sitt monn igjen, og det til de grader!

Les også: Tollere på Svinesund fant over et halvt tonn narkotika

Sur 4. plass – men fornøyd

Løpskometen var nemlig ikke snauere enn at han løp inn til en sensasjonell 4. plass, bare et halvt sekund bak bronsevinneren – som slett ikke var noen hvem som helst. Zerei Mezngi fra Skjalg ble norgesmester på 10.000 meter i Sandnes i fjor, rett i underkant av 29 minutter.

– Hadde jeg vært 20 sekunder bak, ville det ikke svidd noe som helst. Men når jeg var så nær medalje, må jeg innrømme at 4. plassen er sur. Jeg tok kraftig innpå ham mot slutten. Visst var jeg sliten, men han var enda mer kjørt, så hvis det hadde vært litt lenger, hadde jeg tatt ham, utbrøt Jacob til Indre Akershus Blad da spurtoppgjøret var over.

– Men bevares, jeg har ikke lov til å være misfornøyd med dette, var han rask med å legge til da han fikk summet seg litt.

Les også: – Det handler om å gjøre det beste ut av det en har og se positivt på livet

Motiverer søsteren

Sant nok. For aurskogingens friidrettskarriere er fortsatt fersk, etter ytterst lovende fotballår som tenåring, og han gjør stadige framskritt i sin ”nye” idrett. Det inspirerer også søsteren Andrea, som på sin side har konvertert fra en årrekke som meget habil skiskytter for Fet, helt siden hun gikk på barneskolen, til friidrett.

– Det er veldig gøy å se hvordan Jacob gjør framgang, særlig når jeg vet hvor mye arbeid han legger ned. Han har hatt en rask progresjon, og det motiverer også meg. Jeg blir inspirert til å bli med på noen ekstra treningsøkter og får stadig gode tips av ham, sier Andrea, som studerer medisin på fjerde året i Bergen. To år etter at hun flyttet dit, kom Jacob etter. Da han fant veien til Gulars gode løpsmiljø, ble søsteren snart lokket med.

Les også: Kenneth ble forbrent på 75 prosent av kroppen – nå jobber han for å forebygge brannskader

Vant Unionsmaraton

Hun innser at hun ikke er på brorens nivå, men forbedrer seg stadig hun også – fortrinnsvis på lengre distanser. Det var en stor opplevelse for henne da hun i fjor vant 10-kilometeren i Unionsmaraton ”hjemme” på Rømskog. I år går hun for en reprise, men før det ser hun fram til Sentrumsløpet i Oslo senere i måneden. Under 40 minutter på mila er årets ambisjon, og kanskje skjer det i hovedstadsgatene om kort tid.

Jacob ser på sin side lyst på banesesongen. Under inne-NM for en måned siden klarte han NM-kravet, og etter lørdagens prestasjon skjøt optimismen ytterligere fart. Det til tross for at han pådro seg influensa etter inne-NM, og en påske med fire-fem toppturer til over 2000 meter i Jotunheimen er normalt heller ikke beste resept for et NM-løp på tre kilometer.

Sitt livs løp

– Derfor er jeg litt overrasket over prestasjonen min her på Osterøy. Målet mitt var topp 10. Dette var nok mitt livs løp, sier jusstudenten, som løp jevnt og veldisponert. Lenge lå han på 6. plass, men på slutten hentet han fram krefter han trodde han ikke hadde. På de siste 400 meterne passerte han to mann. Og var altså nær ved å ta den tredje, som ville gitt NM-bronse. Men det hadde vel nesten vært for godt til å være sant!

Artikkeltags