Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg ble sliten, men det var moro

Artikkelen er over 4 år gammel

Haakon Lunder Jensen (9) var en av løperne som stilte til start på Aurskog-Høland Friidrettslags «Folke-3000-meter».

Haakon Lunder Jensen fra Moe var yngstemann av deltakerne på startstreken.

Niåringen hadde lenge hatt lyst til å løpe runder på en friidrettsbane. Nå fikk han sjansen, og hadde med mamma Camilla på de sju og en halv rundene.

– Jeg ble sliten, men det var moro. Fotball er likevel artigere. Der er du sammen med kompisene, sier Haakon som spiller på Hølands G10-lag.

26 løpere stilte til start på den AHFs «Folke-3000-meter» på Bjørkelangen tirsdag kveld.

– Så mange tror jeg ikke vi har hatt i et 3000-meterløp her noen gang, sier Per B. Jacobsen, en av veteranene i klubben som kjenner til det meste som har skjedd her.

– Vi har syslet med tanken om å lage et uhøytidelig løpstilbud for alle på banen vår, og endte opp med denne 3000-meteren, sier Bjørnar Tollefsen, som er sentral person i initiativet sammen med Sigbjørn Høgne. 

Målet med løpet var at alle som hadde lyst kunne møte opp og konkurrere mot seg selv eller venner. Og arrangørene var mer enn fornøyde med oppslutningen.

Les også

51 skolelag deltok på moroa – for 21. året på rad!

Les også

– Norsk rekord på toppen var en hyggelig bonus

 

Jubileums-3000 neste år

– Nå blir det trolig et tilsvarende løp til høsten, og så blir det helt sikkert et slikt løp i forbindelse med AHFs 50-årsjubileum neste år, forteller Tollefsen.

Det var flere enn 9 år gamle Haakon Lunder Jensen som var slitne etter løpet.

– Noe sånt som dette er det verste en kan være med på, stønner Kenneth Kribe.

Sammen med klubbkamerat Bent Ulseth i Aurskog-Høland triatlon og nyvalgt styremedlem i Høland IUL Rune Hellem fra Moe hadde han tatt telling på indre bane etter strabasene.

– Jeg ble slått av Bent, men satte pers med et halvt minutt. Da får jeg være fornøyd, og så fikk Bent revansje for Balterudløpet der jeg slo’n, sier Kribe og tørker svette.

Bent Ulseth var også mannen å slå for Rune Hellem, noe han greide etter et tøft spurtoppgjør.

– Revansje for Marlows Grand Prix på sykkel i fjor, men like viktig er den oppslutningen dette løpet fikk. Et flott initiativ av AHF, sier Rune Hellem.

Varmet opp som «hare» for bronsejenta fra EM

Markus Høgne varmet opp til 3000-meteren på AHF-banen med å være «hare» for Karoline Bjerkeli Grøvdal.

– Dette var et kjempekult tiltak, og så supert at så mange kom og ble med. Slike løp må vi få flere av sa rømsjingen med adresse til 3000-meteren for alle på AHF-banen.

Ikke uventet ble han raskeste løper med tida 9.18.9.

– Ei fin treningsøkt, konstaterer Markus.

For øvrig den andre på drøyt fire timer. Tidligere på ettermiddagen hadde han vært sparringpartner for Norges beste kvinnelige langdistanseløper, Karoline Bjørkli Grøvdal på Bislett, Vidar-løperen som tok bronse i EM og ble sju på 5000 meter i Rio-OL i fjor.

– Karoline og jeg har jevnlig noen hardøkter sammen. Mandag tok hun kontakt og spurte om jeg kunne være med på ei slik økt på Bislett dagen etter, forteller junioren som representerer Ull/Kisa. Der ble det 8 x 500 meter i 1500-metertempo.

– Jeg merket det godt i beina på denne 3000-meteren, men dette var en skikkelig trivelig kveld på AHF-banen, sa Markus som har planer om å forsøke å kvalifisere seg til junior-EM på 3000 meter hinder. I den prosessen har han også Karoline Bjørkli Grøvdal som en god støttespiller. Hadde tidligere hinder som spesialitet, og nå vurderer hun å gjøre et comeback på distansen denne sesongen.

For Markus' vedkommende blir første forsøk på EM-kravet på 9.15, knappe fire sekunder raskere enn tirsdagens 3000 meter, rett før St. Hans.

Kommentarer til denne saken