Gå til sidens hovedinnhold

– Norsk rekord på toppen var en hyggelig bonus

Artikkelen er over 4 år gammel

ULSTEINVIK: Astrid Mangen Cederkvist har all grunn til å være fornøyd med sine prestasjoner i helgens innendørs-NM i fri-idrett i Ulsteinvik.

– Veldig bra, er hennes umiddelbare kommentar om medaljefangsten, som besto av to sølv individuelt pluss stafettgull.

I sistnevnte øvelse, 4x200 meter, ble det dessuten ny norsk rekord på kjøpet!

– Ut fra resultatene før i vinter, var det sølv jeg håpet på både på 60- og 200 meter. Jeg visste at Helene Rønningen, Tyrving, er hakket hvassere enn meg på begge distansene. Vi klarte også det vi tok mål av oss til på stafetten. Vi visste at gull var innen rekkevidde, og norsk rekord på toppen var en hyggelig bonus, sier aurskogingen til Indre Akershus Blad.

Alt etter planen

Tidene sine er Astrid også vel tilfreds med. Både 7,53 og 24,02 var sesongbeste (7,59 og 24,20 før i år) – og ikke veldig langt bak pers’ene på 7,48 (2014) og 23,82 (2016).

Les også

Full satsing videre

Les også

Astrid sa ja da Filip gikk ned på kne

Les også

Overlegen favorittseier

Les også

Fikk trøst av Ezinne og senere tok kjæresten Filip EM-gull

Alt gikk med andre ord etter planen for 22-åringen i det første mesterskapet for sin nye klubb Sandnes IL. Det har også vintertreningen hennes gjort så langt.

– Jeg hadde ei god treningsuke på Tenerife tidlig i januar, og all trening her hjemme i Sandnes har også vært problemfri og med god kontinuitet. Jeg har funnet meg godt til rette i min nye klubb, og stafettgull sammen med lagvenninnene smakte veldig bra, sier hun.

Landskamp i Finland

Kommende helg ifører Astrid Mangen Cederkvist seg landslagtrøya igjen.

Da handler det om den årlige nordiske innendørslandskampen, som i år finner sted i finske Tammerfors.

Hvert land kan stille med to utøvere i hver øvelse, og tospannet Rønningen/Cederkvist gir seg selv på de to korteste distansene. Astrid er også aktuell for stafetten, selv om distansen denne gang er 4x300 meter.

Etter landskampen blir det full fokus på utesesongen, selv om den ikke starter før tre måneder senere.

På veien dit skal hun kanskje på et nytt Tenerife-opphold i påsken, samt et 10-dagers opphold sammen med forloveden Filip Ingebrigtsen og hans storebror Henrik i Eugene, Oregon i mai.

Kommentarer til denne saken