– Bør ha gode sjanser på to NM-medaljer

MOT REPRISE: Sist det var inne-NM i Bærum, i 2016, tok Astrid Mangen Cederkvist bronse på 60- og sølv på 200 meter. To år etter går det mot to nye pallbesøk. NM-formen er upåklagelig. Foto: Jon Wiik

MOT REPRISE: Sist det var inne-NM i Bærum, i 2016, tok Astrid Mangen Cederkvist bronse på 60- og sølv på 200 meter. To år etter går det mot to nye pallbesøk. NM-formen er upåklagelig. Foto: Jon Wiik

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

SANDNES: Astrid Mangen Cederkvist øyner medalje på begge sprintdistansene under innendørs-NM i friidrett til helga. Med god grunn.

DEL

Foran mesterskapet i Bærum har Aurskog-jenta vist storform i det siste. Senest under kretsmesterskapet for Rogaland i Sandneshallen i helga som gikk.

Der klokket hun inn på 7,48 på 60-meteren, og det til og med to ganger. Det er fem hundredeler bedre enn det hun presterte ei uke i forveien – og dessuten personlig rekord.

– Riktignok løp jeg på 7,48 i Bærum i 2014 også. Men da ble det mye fram og tilbake om hvorvidt tiden kunne godkjennes eller ikke på grunn av kluss med det elektroniske tidtakeranlegget. Nå var det derimot ingen tvil, så derfor ser jeg på dette som min offisielle pers, sier Astrid til Indre Akershus Blad.

God følelse

– I tillegg noterte jeg meg for 23,96 på 200 meter, noe jeg også er veldig godt fornøyd med. Selv om det var 14 hundredeler bak min bestenotering fra 2016, er det ikke ofte jeg får fram 23-tallet innendørs. Det har skjedd bare tre ganger tidligere, legger hun til.

Dette får henne derfor til å konkludere slik etter generalprøven foran vintersesongens høydepunkt:

– Det er veldig gøy å se at formen er såpass bra foran NM. Det forteller meg at jeg bør ha gode sjanser på medalje på begge distansene i mesterskapet.

To skiller seg ut

Da tar hun ikke akkurat hardt i. En titt på norgesstatistikken for innendørssesongen så langt bekrefter det utsagnet.

På 60 meter er den Sandnes-bosatte aurskogingen nummer tre, bak Ezinne Okparaebo (7,25) og Helene Rønningen (7,46). Men førstnevnte er ikke påmeldt til NM. På 200 har Astrid bare Rønningen foran seg (23,75).

Mye tyder derfor på at gullkampen vil stå mellom nettopp disse to når de to sprintdistansene skal avgjøres i Bærum Idrettspark lørdag og søndag.

Artikkeltags