Gå til sidens hovedinnhold

Astrid skifter beite

Artikkelen er over 5 år gammel

SANDNES: Astrid Mangen Cederkvist blir snart også klubbkamerat med sin samboer Filip Ingebrigtsen. Og nå har paret berammet bryllupet sitt.

Etter at de i høst kunngjorde sin forlovelse, fortalte de at bryllupet skal stå i Mangen kapell. Men de visste ikke om det ville skje i 2017 eller 2018. Nå har de bestemt seg.

– Det blir i siste halvdel av september 2018. Da får vi bedre tid til å forberede begivenheten, og det trenger vi, så mye som vi begge har fore og er på farten, sier den vordende bruden til Indre Akershus Blad.

Klubbskifte

Etter å ha representert Oslo-klubben SK Vidar i seks år, har Astrid nå bestemt seg for å bytte klubb. Fra årsskiftet ifører hun seg Sandnes Idrettslags grønne drakt – for øvrig en velkjent farge for en aurskoging.

Da blir hun med andre ord klubbkamerat med samboer Filip Ingebrigtsen og hans velkjente løperbrødre Henrik og Jacob.

Overgangen faller seg helt naturlig, og skjer i full forståelse med Vidar, der hun har hatt seks flotte og minnerike år og utviklet seg voldsomt som sprinter.

Lå i kortene

– Jeg har bodd i Sandnes i to år, og i hele den perioden trent med klubben under hovedtrener Anne Brit Sandberg. Her er det et kjempegodt miljø, ikke minst mange gode kvinnelige sprintere å matche seg mot. Vi har nok et vel så godt stafettlag her nå som i Vidar. Et klubbskifte har derfor ligget i kortene en stund, forklarer Astrid Mangen Cederkvist.

Nå har hun tatt fatt på tredje år på sin lærerutdanning i Stavanger, og kombinerer den med treningen foran sin første seniorsesong. Og den har gått bra i hele høst.

– Alt har fungert perfekt siden vi startet vintertreningen i oktober. Ja, bedre enn før, og så langt har jeg sluppet unna både sjukdom og skader, sier 22-åringen.

NM på hjemmebane

Nå ser hun som vanlig fram til innendørssesongen, der NM i Ulsteinvik første helga i februar og nordisk landskamp i Finland ei uke senere blir høydepunktene. Før den tid skal formen pleies med blant annet et ukelangt treningsopphold på Tenerife fra 8. januar.

Utendørs i 2017 peker NM seg ut som det store målet. Slett ikke rart, ettersom det foregår – ja, nettopp: I Sandnes.

– NM på hjemmebane blir noe nytt for meg, og veldig morsomt, sier Astrid Mangen Cederkvist – på alle måter godt fornøyd med tingenes tilstand, både på og utenfor friidrettsbanen.

 

Kommentarer til denne saken