Førerhuset på en traktor blir kommentatorboks

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

BLAKER: Førerhuset på en traktor blir kommentatorboks når Eurosport skal formidle fotballgøy på landet på direkten søndag ettermiddag.

DEL

– Vi gleder oss veldig til årets kamp på Bruvollen, og forbereder oss på storinnrykk. Men om publikumsrekorden på 1.379 fra cupkampen mot LSK i 1996 blir slått skal vel godt gjøres, sier Pål Thoreid, Blakers mangeårige høyreback og «PR-sjef» for fotballstuntet.

De lokale aktørene er i godt selskap. Bygdederbyet blir en del av en supersøndag på Eurosport med Brann-Sandefjord og RBK-VIF som de to øvrige ingrediensene.

– Vi sender en breddekamp seks ganger i løpet av sesongen. Dette blir en produksjon med fem kameraer og en 30 minutter lang oppkjøring fra Blaker fra klokka 14.30 på Eurosport Norge. Det betyr at vi dekker Blaker-AHFK grundigere enn vi gjør med mange eliteserieoppgjør. For oss er dette altså minst like viktig som andre matcher vi viser, og vi skal gjøre vårt for at søndagens møte blir en minneverdig fotballfest, sier Lars Kvam i Discovery Networks Norway.

Gunnhild Toldnes er anker/reporter på stadion, mens Petter Bø Tosterud kommenterer.

Thoreid tror valget av denne kampen er en bivirkning av TV-serien om Blaker-fotballen, som bidro til å sette klubben og bygda på kartet. Nå skjer det igjen, og med enda større tyngde.

– Vi må nok opp noen hakk i forhold til tidligere i høst om vi skal matche Aurskog-Høland. Men uansett utfall er vi fast bestemt på å levere en god kamp når vi først er på TV. Det skjer jo ikke akkurat hver dag, sier Pål Thoreid med et glis.

Artikkeltags