To spillere gjør comeback, men Sørumsand må på keeperjakt

HYGGELIG GJENSYN: Trener-tospannet Kim Schøne (til venstre) og Peder Kornbakk er godt fornøyd med å ha brødrene Marco (nr 15) og Arman Nazari tilbake i sine rekker foran Sørumsands comeback i 4. divisjon. Foto: Jon Wiik

HYGGELIG GJENSYN: Trener-tospannet Kim Schøne (til venstre) og Peder Kornbakk er godt fornøyd med å ha brødrene Marco (nr 15) og Arman Nazari tilbake i sine rekker foran Sørumsands comeback i 4. divisjon. Foto: Jon Wiik

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

SØRUMSAND: Fjorårets opprykk fra 5. divisjon gikk som en lek. Men alle i Sørumsand-leiren innser at et helt annet nivå nå venter i divisjonen over.

DEL

– Vi må opp noen hakk i forhold til i fjor. Framfor alt må vi forbedre stabiliteten. Visst var vi til tider gode i fjor også. Men da kunne vi tillate oss noen svake perioder i kampene og likevel få med oss både ett og tre poeng. Det kan vi ikke regne med i 4. divisjon, fastslår hovedtrener Kim Schøne overfor Indre Akershus Blad, og hans trenermakker Peder Kornbakk supplerer:

– Det er mye å hente på en klokere tilnærming til kampene. I år gjelder det å ta mer hensyn til motstanderne, samt å opptre mer samlet, kompakt og avventende.

Hardere enn sist

Sørumsand er tilbake i 4. divisjon etter tre sesonger på nivået under. Og trenerduoen er ikke i tvil:

– Det er stor forskjell på 4. divisjon i 2018 og 2014. Den har blitt mye tøffere etter spissingen i divisjonssystemet, som har skjedd i mellomtiden. Det er vi forberedt på, og det har vi tatt konsekvensen av ved blant annet å øke treningsmengden til fire ukentlige fellesøkter.

Og SIF-gutta har allerede fått smake på det nye nivået de har i vente. To treningskamper mot divisjonskollegaer har gitt nyttig lærdom. Spesielt den første, som endte med en stygg smell (1-8) mot Hauerseter. Det ga ekstra skjerping foran den andre, som ble desto mer oppløftende. 2-1 over Kløfta, tabelltoer i fjor, bar bud om at laget har noe å hente i sitt comeback på dette nivået.

Brødrepar tilbake

Til å hjelpe seg med å heve standarden har SIF hentet tilbake to gamle kjenninger – brødrene Marco (22) og Arman (27) Nazari. De har vært borte fra klubben i henholdsvis tre og seks sesonger, og har skaffet seg erfaring fra både 2. og 3. divisjon i mellomtiden. Marco i Lyn og Lørenskog, Arman i Ull/Kisa og fire klubber i mjøsdistriktet.

– Vi tør påstå at vi er bedre fotballspillere nå enn da vi sist spilte for Sørumsand. Vi har fått mye god matching på høyere nivå. Nå synes vi det er spennende å være tilbake. Det fine miljøet og to gode trenere lokket oss hit igjen, sier brødreparet entusiastisk.

På den annen side har SIF mistet Tõnis Kaukvere, som var en viktig bidragsyter til opprykket i fjor høst men som nå har flyttet hjem til Estland på grunn av sin jobbsituasjon. Tidligere i vinter ga dessuten fjorårets keeper og kaptein Kristian Lillebo beskjed om at han ønsket å prioritere annerledes, noe som har gitt de rødkledde en utfordring på målvaktplassen.

Artikkeltags