– Vi var nesten i avgrunnen, og nå kan vi rykke opp!

Opprykkskamp: Søndre Høland og Blaker møtes til opprykkskamp på søndag. Her fra vårkampen med Blakers Martin Nordseth (i rødt) og Jonas Stigen kjempet durabelig om poengene på Bruvollen. I bakgrunnen Daniel Pereira og Mads Hagen. Foto: Trym Helbostad

Opprykkskamp: Søndre Høland og Blaker møtes til opprykkskamp på søndag. Her fra vårkampen med Blakers Martin Nordseth (i rødt) og Jonas Stigen kjempet durabelig om poengene på Bruvollen. I bakgrunnen Daniel Pereira og Mads Hagen. Foto: Trym Helbostad

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

HEMNES: Etter syv sorger og åtte bedrøvelser, er det lys i tunellen i Søndre-fotballen igjen. Søndag kan det bli opprykk.

DEL

Det blir imidlertid 90 dramatiske minutter før de hvite og svarte eventuelt igjen befinner seg i 6. divisjon. På to arenaer; Bråtevangen og Holter stadion. Foran siste serierunde topper SHIUL med 41 poeng – poenget foran Blaker 2 som er søndagens motstander på Bråtevangen. Holter, som møter Fjellhamar 2 hjemme, lurer i sivet, poenget bak der igjen. Ikke rart at det er en anelse fotballfeber igjen sør i bygda, etter mange års ørkenvandring.

– Vi burde ha avgjort tidligere

En spent SHIUL-trener Sven-Norman Lien er som Egon Olsen før kampen: Han har en plan. Hva den går utpå, røper han ikke for Indre.

– Egentlig burde vi ha sikret oss opprykk tidligere, og vi har rotet det til unødvendig for oss. Men det er stadig opp til oss selv å avgjøre dette. I tillegg på hjemmebane. Ja, jeg tror vi vinner, sier karen som har fått sving på seniorfotballen igjen, men føyer til et tankefullt men…

– Det spørs hva slags lag Blaker kommer med. Topper de det med maksimalt tillatte antall A-lagsspillere får vi det tøft.

Lien kan i likhet med mange andre trenere nedover i divisjonene styre sin begeistring for andrelagene og det regelverket som er om hvor mange A-lagsspillere som er tillatt brukt her.

– Dessverre er det lite å få gjort med det, men slik det er i dag er ikke dette bra for de mindre klubbene, fastslår han.

Topper ikke maksimalt

– Søndre kan berolige seg med at vi ikke kommer til å toppe laget vårt optimalt. Men at det blir et bra lag vi stiller. Ja, det stemmer, sier blakertrener Fredrik Larsen.

Han legger ikke skjul på at når opprykksmuligheten plutselig dukket opp mot slutten av sesongen, vil han og spillerne forsøke å gripe den.

– Jeg ser for meg en jevn og tett kamp – og i beste fall kan det bli opprykk på oss begge to, sier «Blaker’n».

Supporterne ser lys i tunellen

For den trofaste kjerne av SHIUL-supportere, blir søndagens kamp neste som en tidlig, liten julaften. Spesielt hvis det kunne bli opprykk.

– Seniorfotballen her ute var nesten i avgrunnen. Nå er det lysning i sikte. Noe er på gang igjen, sier Roar Foss, en kar som har levd og åndet med SHIUL-fotballen siden han gikk fra Høland og hit i 1975.

Etter år på år med tapsrekker lange som tannlegetimer, ble det en ny giv etter at Sven-Norman Lien kom inn som et ubeskrevet blad, men desto friskere pust, og tok tak i seniorfotballen for et par år siden.

– Ikke bare vinner gutta, men de spiller fin fotball også. Og det med mange lovende unggutter og fine typer på laget. Et opprykk hadde vært grådig moro, sier Foss.

– Ja, måten Lien har tatt tak i seniorfotballen på er både prisverdig og viktig, føyer Dag Gaarder, en annen fotballildsjel sør i bygda, til.

– Opprykk vil bety mye

To andre smått lokale legender i SHIUL-fotballen, Kjell Lindahl og Svein Gangnes, nikker også anerkjennende over det som skjer.

– Jeg har alltid sett det som viktig å holde liv i seniorfotballen i SHIUL. Det så mørkt ut en stund, men de sist par årene har det blitt en annen giv. Nå er det bare å håpe at det blir opprykk. Det er viktig, og ikke minst moro. Det er ikke så ofte en fotballspiller opplever det uansett nivå, og for de mange unggutta på laget vil opprykket bety mye, sier Lindahl.

– Ja, det vil gi en ny giv for hele fotballen her ute, og skal jeg være ærlig, så hadde jeg ikke trodd jeg skulle få opleve et nytt opprykk av SHIUL, sier Svein Gangnes.

Kampen skal ha derimot ikke se.

– Det er noe som heter ælj’jakt også, sier han.

Men tankene på elgposten vil utvilsomt pendle mellom hvordan det ligger an på Bråtevangen, og om det snart skulle knake noe i kvisten foran elgposten.

Artikkeltags