– Neste år trur je’ dom kan røkke opp igjen

MÅLSCORER: Jesper Sundby signerte SHIULs mål og er en av flere unge spillere i «nye» SHIUL. Alle foto: Øivind Eriksen

MÅLSCORER: Jesper Sundby signerte SHIULs mål og er en av flere unge spillere i «nye» SHIUL. Alle foto: Øivind Eriksen

Artikkelen er over 1 år gammel

HEMNES: SHIUL tapte siste seriekamp 1-4 mot allerede opprykksklare Borgen. Men det er gryende optimisme igjen i søndrefotballen.

DEL

2016-sesongen markerte bunnen for fotballen i SHIUL etter flere år der pila hadde pekt nedover. Den endte med nedrykk til 8. divisjon.

Men klubben ble reddet av gongongen. Et lag trakk seg fra 7. divisjon, og dermed fikk gutta i hvitt og sort en ny sjanse i divisjonen denne sesongen.

Beste på åtte år

Den har de tatt godt vare på. Da sesongens siste seriekamp var spilt på Bråtevangen søndag ettermiddag, kunne SHIUL bokføre en fjerdeplass på tabellen, bak Løvenstad, Borgen og Åkrene, som snek seg foran i siste serierunde med 29 poeng.

Flere poeng har ikke klubben kapret siden i 2009. Den gang ble det andreplass i 5. divisjon og opprykk med 45 poeng, fem bak avdelingsvinner Blaker. Siden har det vært mange tunge stunder før søndrefotballen og dens trofaste tilhengerskare. Men nå er det lys i tunnelen igjen.

– Neste år trur je’ dom kan røkke opp igjen, sa Egil Granerud.

Karen som har vært bas for banekomiteen på Bråtevangen i en mannsalder og fulgt fotballgutta med argusøyne hele tiden, vet hva han snakker om. Fotballens Grand Old Man i SHIUL, Kjell Lindahl, var helt enig.

– 2017-sesongen har vært en opptur, slår han fast.

Derfor ble også laget kalt fram foran et 40-talls supportere etter matchen mot Borgen, og takket for en sesong som gir grobunn for optimisme for framtida.

Ikke slik å forstå at det er noen drøm om en klatring oppover i divisjonssystemet. Håpet i Søndre er å få et seniorlag med stabilitet, rekruttert av egne spillere, som kan være med å sette farge på avdelingen laget spiller i – og kanskje rykke opp en divisjon eller to om muligheten byr seg.

SHIULs grunnfilosofi er å være en breddeklubb på alle fronter. Men fotballen har alltid vært en hjørnesten i klubben.

Ny trener – ny giv

En stor del av æren for fremgangen må Sven Norman Lien ta. Han hadde flyttet hjem til gamlebygda igjen, og steppet inn og overtok trenerjobben da Terje Grønvik takket nei til å fortsette. Det ga en ny giv.

– Det var mye å ta tak i. Seniorfotballen var ikke blitt prioritert i klubben på flere år. Jeg var på ingen måte sikker på om vi kunne klare å berge plassen i 7. divisjon. Når jeg i dag ser tilbake på sesongen, må jeg si at gutta har gjort en god jobb. Men vi skal ikke hvile på laurbærene. Vi må stå på for å fortsette den positive utviklingen. I 2018 må opprykk kunne være et realistisk mål. Vi har stadig ting å ta fatt i, slik som blant annet å høyne treningskulturen ytterligere fra det løftet den har fått i år, sier Lien.

Han er klar for en ny sesong i trenerrollen, men røper at det neste år blir et trenerteam på tre med ham som sjef.

– De to andre skal også spille. Hvem de er, får du vite når alle brikker er på plass, sier han med et lurt smil.

Jevnere enn tallenes tale

I sesongens siste seriekamp på Bråtevangen kan det kort sies at den var atskillig jevnere enn sifrene tilsier.

Borgen gikk opp i en tomålsledelse i løpet av en tominuttersperiode midtveis i første omgang. Jesper Sundby reduserte før pause, og i andre omgang kjørte SHIUL kampen og var millimetere fra kvitteringer ved flere anledninger.

Inntil Borgen kontret inn 3-1-ledelse på sin første mulighet i andre omgang, og plusset på med ytterligere ett mål da begge lag kun så fram til dommerens sluttsignal.

En jury kåret Mats Hagen til dagens beste på hjemmelaget.

Artikkeltags