– De siste årene har vært en sammenhengende nedtur

Trår til: Øivind Øiestad (t.v.) er en av Søndre-gutta som skal prøve å beholde plassen i 7. divisjon denne sesongen.Foto: Espen Bråthen

Trår til: Øivind Øiestad (t.v.) er en av Søndre-gutta som skal prøve å beholde plassen i 7. divisjon denne sesongen.Foto: Espen Bråthen

Artikkelen er over 2 år gammel

HEMNES: Fotballen i SHIUL må ta samling i bånn. Det er den nye A-lagstrener Sven N. Liens klare melding.

DEL

Lien overtok som trener etter at Terje Grønvik takket nei til å fortsette. Og den nye treneren mener det er mye jobb å gjøre for å få søndre-skuta på rett kjøl igjen.

– De siste årene har vært en sammenhengende nedtur. Jeg har sett det med egne øyne, sier karen som er oppvokst i Søndre Høland. Nå er han tilbake i gamlebygda igjen og er villig til å gi sitt bidrag til arbeidet med å løfte søndre-fotballen igjen.

Fikk beholde plassen

SHIUL rykket i utgangspunktet ned i 8. divisjon etter fjorårssesongen, men fikk beholde 7. divisjonsplassen da et lag i 6. divisjon trakk seg. Liens første mål er å berge plassen.

– Det blir en tøff oppgave. Som følge av omleggingen av seriesystemet er årets 7. divisjon adskillig hardere enn fjorårets, fastslår Lien.

Han er også tydelig på årsaken til nedturen.

– Seniorfotballen har ikke blitt prioritert i SHIUL på mange år. Det har ikke vært noe sportslig utvalg, og manglende kontinuitet på ledersiden, noe som har gått ut over arbeidet med spillerstallen og å hente inn nye spillere. I stedet har SHIUL blitt støvsuget for spillere fra naboklubbene. Den samme tendensen ser vi også i de eldste aldersbestemte klassene. Derfor er vi der vi er i dag.

Nå mener han det er dags å snu nedtur til opptur.

– Etter nedrykket til 8. divisjon i fjor forsvant ytterligere spillere fra klubben. Da jeg tok over som trener i desember var jeg ganske bevisst på at denne «tappingen» måtte ta en slutt. Nå må vi gjenskape fotballkulturen, og gi våre unge et tilbud som kan være interessant nok.

Lien har fått med seg Espen Bråthe som assistenttrener. Samtidig har fire «gamle» trofaste tjenere i SHIUL-fotballen bebudet comeback: Espen Jørgensen, Kenneth Krogh, Trond Solvang og Per B. Ebbestad er tilbake, mens unggutter som Marius Strengen (16) og 17-åringene Kristian Bergsjø, Jonathan Tyrihjell og Magnus Wennemo er spillere treneren har store forhåpninger til.

Klubben har også med et seniorlag i 7-erfotball denne sesongen. Blant spillere på det laget kan Jon Anders Sæther, Vegard N. Ottesen, Remi Jensen, Terje Grønvik, Jonas Nordli, Henrik Kristiansen og Øivind Øiestad være aktuelle for førstelaget i løpet av sesongen.

Stallen på 1.laget (11’er) er følgende: Keepere: Glenn Lunaas, Martin Lien Moen. Forsvar: Magnus Wennemo, Simen Wennemo, Espen Jørgensen, Marius Strengen, Joakim Melby, Aleksander Sether. Midtbane: Mats Hagen, Per B. Ebbestad, Kristian Bergsjø, Henrik Øisjøfoss, Kristoffer M. Melby, Jonathan Tyrihjell, Thomas Bjørseth og Espen Bråthe (ass.trener). Spisser/midtbane: Kenneth Krogh, Trond Solvang, Jens Bergsjø og Espen Bråthe.

Artikkeltags