Neida. Det er ikke andre- eller tredjedivisjonsfotball det er snakk om. Men åttendedivisjon! I Dalen IL!

– Selv om fotball på vårt nivå ikke skal være så gravalvorlig , men er mosjonsbetont, så går det likevel an å ha litt orden på tingene og rammer rundt det vi driver med, sier Per Mathisen.

Han har gått inn i rollen som sportslig leder foran denne sesongen, og overlatt hovedtreneransvaret til Even Krog mens evigunge John A. Løken er assistenttrener og Dagfinn Olsen har blitt ny lagleder.

– Vi er nok et av Romerikes største trenerteam, humrer leder av klubben Thomas A. Sagen, før han litt mer alvorlig begrunner satsingen.

– Jeg føler at spillere nedover i divisjonssystemet som vil spille på dette nivået, ofte blir avspist med et dårlig opplegg. Et resultat av dette ser vi i form av lag som forsvinner. Vi i Dalen IL har som mål å lage et attraktivt tilbud for spillere på dette nivået, og vi har hatt allerede hatt kontakt med en del interesserte fra områdene rundt oss og flere er velkomne til å snuse på tilbudet vårt. Naturligvis vil nye spillere styrke laget, men målet vårt er at vi spiller to divisjoner høyere i 2021, da klubben runder 100 år, sier alltid like entusiastiske Thomas A. Sagen.

Sportslig leder Per Mathisen er innforstått med at på dette nivå, der gravalvoret ikke er så stort, vil spillere komme og gå.

– Jeg synes likevel det er viktig med noen rammer rundt et opplegg, også i 8. divisjon. Det altoverskyggende er naturligvis leken med kula.

– Men det er viktig at spillerne får forståelse for at de er en del av ei gruppe, og at deres bidrag her er viktig. Får vi til det så har vi et godt miljø, noe som er fundamentet for å nå mål og ha et godt fellesskap på det nivået vi har valgt.