Gå til sidens hovedinnhold

Supertalentet Apipon (15) er fast inventar på landslaget

Artikkelen er over 3 år gammel

BJØRKELANGEN: 15-årige Apipon Tongnoy er et av fotball-Norges framtidshåp. Denne sesongen har bjørkelangengutten spilt samtlige seks kamper på det norske G15-landslaget.

– Slik ser den ut, sier Apipon og viser stolt fram et eksemplar av den røde landslagstrøya med norsk flagg på brystet.

Debuten skjedde 16. april, mot Tsjekkia borte. Siden har det blitt kamper mot Irland, Sverige, to ganger og nå sist to møter mot Ungarn, begge på bortebane. Kamper som ble vunnet 4-0 og 4-1. I sin siste landskamp bar han også kapteinsbindet.

– Bortsett fra debutkampen, der jeg kom inn underveis, har jeg spilt fra start i samtlige de andre kampene, foteller han med begrunnet stolthet.

Ikke gratis til fremgangene

Fotballinteressen har ligget der fra dag én. Talentet likeså. Når dette blir kombinert som Apipon har gjort det, har det gikk resultater.

– Det har blitt mange timer der borte, forteller han og nikker mot ballbingen på Bjørkelangen skole rett over veien. 

Les også

Bygger en ny lekepark til 3,5 millioner kroner

 

Fotballen har vært hans trofaste følgesvenn opp gjennom gutteårene, og all terping og lek med den på egen hånd i tillegg til organiserte treninger, først i BSF til han var 13 år, så i LSK, er utvilsomt et viktig ledd i utviklingen.

– Året på landslaget har vært både lærerikt og utviklende. Nå har jeg fått sett hvor høyt nivået er for å kunne spille internasjonalt, sier han, og gir raskt uttrykk for hva han må jobbe med:

– Først og fremst må fysikken bedres. Det samme gjelder tempo og ballsikkerheten.

Har mange gode kvaliteter

G15-landslagets trener Erland Johnsen, tidligere Rosenborg, Bayern München og Chelsaspiller med 24 landskamper på samvittigheten, har mange godord å si om bjørkelangengutten.

Les også

Det så ut til å bli en parademarsj – men endte i en thriller

 

– Jeg har kjent Apipon Tongnoy et par år nå. Han er en seriøs gutt som jobber bra. Han har god treningsmoral og er også en del på løkka. Det er bra. Som spiller er han ballsikker med begge føttene og pasningssikker.

– Hvordan ser du på mulighetene for at han også som 16-åring skal spille med flagget på brystet?

– Nå må han legge en god treningsvinter bak seg, og blant annet vise seg fram på landsdelssamlingene. Så skal det gjøres opp en status og tas ut et lag i mars. Men jeg kan si så mye som at han har lagt inn gode kort å bli med videre.

Kommentarer til denne saken