Brennhet brødreduell

BRØDREDUELL: Sander (t.v.) og Lars-Eirik Svardahl møttes til forpostfektninger på Bruvollen tirsdag kveld. Da startet nervekrigen til det som blir en kamp i kampen i deres nære nabolag søndag. Foto: Jon Wiik

BRØDREDUELL: Sander (t.v.) og Lars-Eirik Svardahl møttes til forpostfektninger på Bruvollen tirsdag kveld. Da startet nervekrigen til det som blir en kamp i kampen i deres nære nabolag søndag. Foto: Jon Wiik

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

BLAKER: Mye prestisje på spill når Blaker og Aurskog-Høland braker sammen til TV-sendt lokalderby på Bruvollen søndag. Ikke minst mellom de to lagenes spydspisser.

DEL

Brødrene Sander og Lars-Eirik Svardahl jakter nettsus i hver sin ende av banen, og er svært lystne på seier begge to. Og nervekrigen startet allerede tirsdag kveld.

– Blaker er favoritter, lød åpningsreplikken fra pokerfjeset til storebror Lars-Eirik da Indre samlet dem til en forhåndsprat på valen.

– Men seier kan de glemme, la han til.

– Jeg kan bare ikke la brutter’n få gleden av å vinne denne kampen, som attpåtil går på TV. Jeg orker ikke tanken på en blærete lillebror i lang tid framover. Men et mål unner jeg ham. Bare jeg scorer to ...

Les også: Jeg stortrives i ny klubb

Gjestenes målmaskin er faktisk den av søndagens aktører som bor nærmest kamparenaen.

Han og samboeren flyttet til Lilloveien på Hellene i sommer. Nest nærmest bor lillebror Sander, et par steinkast unna i samme vei. I luftlinje er det bare noen hundre meter til Bruvollen.

– Her trives jeg godt. Kortere vei til lærerjobben på Vesterskaun skole og nærmere familien både for meg og samboeren, som er fra Sørumsand. Og så er jeg jo halvt blakerværing, sier Lars-Eirik, som blir 33 i neste måned.

Han bodde nemlig sine første år i Blaker, men er oppvokst i Høland etter at foreldrene skilte lag.

På grunn av dette, lærerutdannelse i Vestfold og ikke minst den store aldersforskjellen er det først i de senere årene han har fått god kontakt med den 14 år yngre lillebroren, som nå studerer strategi og PR ved Høgskolen i Oslo.

Les også: Her scorer han sitt 100. mål

– Nå kan jeg pleie et stadig sterkere og tettere brødreforhold, både med Sander og mellomstemann Patrick, som har overtatt farsgården. Det setter jeg stor pris på. Sander og jeg har jo dessuten fotballinteressen felles. Jeg følger godt med på hans utvikling på fotballbanen, og synes han har tatt store steg de siste årene, sier eldstemann.

Les også: Vant mens treneren nøt solen i Spania

– Lars-Eirik er et idol for meg. Jeg har alltid sett opp til ham og er glad for alle gode råd og impulser han gir meg. Det skal bli ekstra gøy å spille mot ham på hjemmebane. De er utvilsomt favoritter. Men vi liker å slå nedenfra, og skulle vi slå dem, vil det være årets mest velsmakende seier, repliserer 19-årige Sander, som har vært innom både Sørumsand og AFSK i tenårene, men som i fjor vendte tilbake til moderklubben.

TV-stjerner for en dag

Søndagens kamp blir spesiell på flere måter. Nå blir gutta TV-stjerner for en dag, i og med at oppgjøret skal sendes direkte på Eurosport.

– Jeg gleder meg mer til dette enn jeg gjorde til cupkampen mot Lillestrøm i fjor. Et realt lokaloppgjør med all den rivalisering det innebærer, masse folk, overført til et sekssifret antall TV-seere og mye mer oppmerksomhet enn vi er vant til, sier storebror opprømt.

– Ja, det vil nok krible litt ekstra foran kampstart. Rammen rundt blir veldig spesiell. Det blir veldig gøy. Vi er privilegert som får en opplevelse som dette, legger Sander til.

Og hvem vet – kanskje duoen blir medspillere en dag. For Lars-Eirik Svardahl er klar på sin fotballframtid:

– Jeg har ingen planer om verken å forlate AHFK eller å gi meg på lenge. Men jeg har lovt meg selv at jeg skal ha en sesong i Blaker før jeg legger opp!

Artikkeltags