– Fotball er ikke alt

STUDENT: Aurskog-Høland Fotballklubbs kaptein Hans Christian Bergsjø er opptatt av mer enn bare fotball. Denne uka drar han på bibelskole.FOTO: privat

STUDENT: Aurskog-Høland Fotballklubbs kaptein Hans Christian Bergsjø er opptatt av mer enn bare fotball. Denne uka drar han på bibelskole.FOTO: privat

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

BJØRKELANGEN: Hans Christian Bergsjø er kjent som en kompromissløs og knallhard kaptein for Aurskog-Høland Fotballklubb. Men for HC, som han kalles i miljøet, finnes dypere verdier i livet enn å vinne fotballkamper.

DEL

Denne uka har flyttelasset gått fra Bjørkelangen til Oslo. Nærmere bestemt til Fjellhaug bibelskole der han skal være elev kommende år.

Det innebærer at læretida som elektriker, hvor han har unnagjort to år, er lagt på is for de kommende 12 måneder.

Planene om ett år på bibelskole har modnet litt etter litt hos 22-åringen som er oppvokst i en kristen familie der søndagsskole og barneforening tidlig ble en del av oppveksten. Hans Christian fant tidlig sitt ståsted i dette miljøet.

Fersk bibelskolestudent

– Troen er en sentral del av mitt liv, og jeg er det en kan kalle en fast kirkegjenger. Jeg liker å reise rundt i forskjellige kirker for å høre presentasjonen av det kristne budskap. Da får jeg det fra flere innfallsvinkler, noe jeg synes gir meg en bredere forståelse av det hele, sier han til Indre Akershus Blad.

Fortsatt er det ting han føler han ikke forstår. Spørsmålene er flere enn svarene. Tvilen er også der. Dette er noe av bakgrunnen for at han har søkt seg til bibelskolen i Oslo.

– Jeg ønsker å finne ut mer om hvordan ting jeg synes er det mest spennende og viktigste her i verden: Det eksistensielle og de høyere makter henger sammen. Jeg håper også å finne ut mer om meg selv, livet og meningen med det. Nå er jeg ung og har anledning til å gå dypere inn i dette. Henry Sandby fra Fosser, som jeg har hatt mange og lange samtaler med om emnet gjennom flere år, var en av dem som anbefalte meg et år på bibelskole.

– Ligger det en prest i magen på deg?

– Jeg vet ikke, men Olaf Kind (Rømskog/Setskog fotballs store nestor, red.anm.) mener det.

– Hvordan har ditt kristne livssyn blitt møtt i fotballsammenheng. Har det skapt noen problemer for deg?

– På ingen måte. Jeg har alltid følt at jeg har blitt akseptert for mitt livssyn og blitt inkludert som en del av fellesskapet.

– For å fortsette å snakke om tro. Hvor stor tro har du på at Aurskog-Høland FK rykker opp?

– Veldig stor. Ja, jeg tror faktisk vi klarer det. Høstsesongen har begynt veldig bra, og nå når vi har alle mann friskmeldte og klare igjen, tror jeg det kan bli mye moro framover. Jeg er innstilt på å gi mitt bidrag!

Artikkeltags