Han er den nye AFSK-treneren

FORNØYD: Fotball-leder Hans Sauge (t.v.) er fornøyd med at Helge Ansgar Engen har takket ja til trenerjobben i AFSK neste sesong.

FORNØYD: Fotball-leder Hans Sauge (t.v.) er fornøyd med at Helge Ansgar Engen har takket ja til trenerjobben i AFSK neste sesong.

Artikkelen er over 1 år gammel

AURSMOEN: Den nye A-lagstreneren til AFSK kjenner klubben like godt som sin egen bukselomme.

DEL

Onsdag kveld satte Helge Ansgar Engen (39) signaturen på trenerkontrakten som gjelder for neste sesong. Dermed er Engen tilbake i klubben han trente i 4. divisjon i 2014, og som han har spilt for i en årrekke. De to siste sesongene har han bidratt som spiller og trenerassistent i 4. divisjonsklubben Blaker.

– Helge Ansgar Engen er en lokal profil som passer perfekt inn i AFSKs planer og ambisjoner i 5. divisjon. Vi ønsket oss en som kjenner klubben, en som gir unge spillere sjansen og en som er i stand til å stå i et helt nødvendig generasjonsskifte. Etablerte spillere som Thomas Lerdahl, Daniel Ekeberg, Dag Værvågen, Christian Sørevik og Stian Røisgaard skal neste sesong erstattes med unge, sultne spillerne fra egen klubb. Engen kommer til å samarbeide tett med juniortrener Jørgen Johannessen, forteller sportslig ansvarlig senior Bjørn Ivar Bergerud i AFSK.

Han forteller at det også er åpnet for uforpliktende samtreninger med Blaker på aldersbestemt og seniornivå framover. Om det er starten på et framtidig formelt samarbeid, er det bare tiden som kan gi svar på.

– Hva kan du ellers si om spillerlogistikken?

– Brødrene Szymon og Robert Krolikowski fortsetter i AFSK. Det er vi veldig glade for. Mange klubber har ligget langflate etter disse to spillerne i høst. Ellers er superveteranen Kenneth Wauer (35) klar for sin 19. sesong på AFSKs A-lag. Noen spillere er fortsatt usikre, men vi regner med at brikkene skal falle på plass de neste ukene, sier Bergerud.

– Har AFSK sendt brev på mange spillere?

– Vi ønsker å få tilbake egne spillere i andre klubber. Utover det er vi ikke på spillerjakt.

Artikkeltags