Går fra Aurskog-Høland FK til FC Mallorca!

KLAR FOR SPANSK EVENTYR:  Til høsten flytter Johanne Kolstad (i hvitt  i midten) til Mallorca. Her skal hun spille fotball for FC Mallorca kombinert med skolegang. Foto: Øivind Eriksen

KLAR FOR SPANSK EVENTYR: Til høsten flytter Johanne Kolstad (i hvitt i midten) til Mallorca. Her skal hun spille fotball for FC Mallorca kombinert med skolegang. Foto: Øivind Eriksen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

SØNDRE HØLAND: Johanne Kolstad fra Søndre Høland er klar for et års fotballeventyr i spansk kvinne-fotball.

DEL

Egentlig skulle 20-åringen, som i dag spiller for Aurskog-Høland Fotballklubb, ha startet på studier innen byggteknikk i Grimstad til høsten. I stedet skal hun leve ut fotballdrømmen i F.C. Alcudia på Mallorca det neste året. Der skal hun spille for klubben FC Mallorca .

Veien dit går gjennom et år i Mallorca toppfotball der skole og fotball i spansk liga kombineres.

– Mange synes kanskje dette er sprøtt. Men jeg måtte bare forsøke meg. Det er en sånn en gang i livet-mulighet som jeg ikke kan la gå fra meg, sier en forventningsfull 20-åring til Indre Akershus Blad.

At hun ikke kan ha fotballen som levebrød slik storebror Jørgen har i LSK (nå på utlån til Kongsvinger) betyr mindre. Hun regner i stedet med å bli rik på opplevelser og erfaringer, som riktignok ikke vil stå på noe eksamensvitnemål, men som like fullt blir verdig ballast som en del av livets skole.

– Hva vet du om klubben?

– Ikke så mye. Den tilhører tredje nivå i Spania, og skal ha ambisjoner om opprykk, sier Kolstad til Indre.

En sjekk på tabellene i spansk fotball forteller at klubben i 2016-17 ble nummer to i sin avdeling.

– Det skal bli kjempegøy å få impulser og erfaring fra internasjonale mot- og medspillere i den spanske ligaen. Nå får jeg en mulighet til å teste potensialet mitt.

Opplegget for året i Alcudia er at skoleåret følger det spanske serieoppsettet.

Det betyr at skolestart er en av dagene i forkant av seriestart i den spanske ligaen, mens skoleslutt er dagen etter siste seriekamp i spansk liga.

– Serieoppsettet er ikke klart ennå. Men starten bruker å være i begynnelsen av oktober og avslutning i slutten av april, forteller Johanne.

– Da rekker du å være med i flesteparten av Aurskog-Hølands høstkamper og opprykks-jakt?

– Dessverre blir det ikke slik. På grunn av at overgangen må skje på sensommeren, blir det nok kun et fåtall kamper jeg får vært med på. Men jeg får komme sterkere tilbake siden.

Artikkeltags