Unggutta fikk tillit – og kvitterte for den med brask og bram

Fornøyde etter seier: AHFKs Marius Lunder Jensen (t.v.). Ola Haugerud Ness og Stian Skjeggenes (bak).

Fornøyde etter seier: AHFKs Marius Lunder Jensen (t.v.). Ola Haugerud Ness og Stian Skjeggenes (bak).

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

EIDSVOLL: Mandag var Marius Lunder Jensen med på sin første A-lagstrening med Aurskog-Høland Fotballklubb. Onsdag fikk han sin debut da gutta i hvitt slo Eidsvold IF 3-0 borte.

DEL

Fram til nå har det vært langrenn som junioren fra Momoen har satset knallhardt på, selv om han i flere år også har vært innom fotballen oppover i aldersklassene.

Men etter at årets skisesong gikk mer eller mindre i vasken grunnet overtrening, valgte han å satse på fotballen igjen mens han er i tenkeboksen for videre langrennsatsing.

– Jeg ble overasket da jeg ble tatt ut og attpåtil skulle spille fra start. Men visst var det moro, selv om det ble en overgang fra juniorlaget og kamper på Rømskog+. Det var mer trøkk og tempo og tøffere dueller, forteller unggutten, som nok fikk noen og enhver til å rynke spørrende på øyebrynene da de så Aurskog-Hølands lagoppstilling.

– Marius leverte en veldig god A-lagsdebut og var en verdig makker til Eirik Vedahl Haugen på stopperplass, fastslår trener Arne Henrik Vestreng.

Det var etter tilbakemeldinger fra juniortrener Gjermund Ottesen at Vestreng innkalte Marius til mandagens A-lagstrening. Det momoengutten viste der var nok til at han slapp til fra start og spilte hele kampen.

Forsvinner til høsten

– Han er en fin type. En disiplinert spiller som er god i lufta, er Vestrengs karakteristikk av debutanten, som forøvrig er barnebarn av en gammel finslepen tekniker fra Søndre Høland, som også hadde en fartstid i Momoen; Torbjørn Jensen.

Det blir imidlertid kun i vårsesongen at unge Jensen er aktuell for Aurskog-Høland FK. Til høsten setter han kursen for Trondheim og studier ved NTNU.

– Etter at jeg er på plass der, får jeg finne ut om det blir fotball eller ski som skal prioriteres, sier Marius Lunder Jensen.

Endelig fikk Ola 90 minutter

Også Ola Haugerud Ness (17) slapp til fra starten i denne kampen og spilte samtlige 90 minutter. Han var Aurskog-Hølands yngstemann på banen, og uttrykte glede over endelig å ha fått tillit fra start etter å ha vært fast innhopper i samtlige seriekamper denne sesongen.

– Jeg var litt ekstra nervøs. Det ble noe helt annet å spille fra start enn å komme innpå mot slutten, forteller Ola, som fort ble varm i trøya og spilte med stor selvtillit.

– Med Haugen og gutta rundt som hele tiden bakket meg opp, ble det en fin opplevelse som ga mersmak.

– Disse to gutta er gode eksempler på det gode arbeidet som nedlegges på juniorsiden i klubben, sier Arne Henrik Vestreng, også glad for en ny trepoenger etter to uavgjorte kamper på rad der seieren glapp helt på tampen.

– Dette var en kamp vi skulle vinne, mot et lag langt nede på tabellen, men også en kamp som lett kan bli vanskelig hvis vi ikke er «på». Det var vi. Jeg syns vi gjorde en solid kamp og skapte mange målsjanser i tillegg til de tre scoringene vi fikk.

Bak målene sto Jonas Grahn, Ola Vestreng og Stian Skjeggenes.

Få nyhetene rett på din mobil!

Last ned appen indre.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For iPhone

For Android

Artikkeltags