Ull/Kisa nektet å spille på Rømskog – toppkamp flyttes

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Bjørkelangen: Torsdagens toppoppgjør i 4.divisjon mellom Ull/Kisa 2 og Aurskog-Høland er flyttet fra Rømskog stadion til Bjørkelangen kunstgress.

DEL

Flyttingen skjer etter at Ull/Kisa protesterte på flyttingen, med henvisning til at de ikke hadde fått skriftlig beskjed om det, samt at de fryktet for at det kunne bli for mørkt mot sutten av kampen på Rømskog stadion som ikke har flomlys.

– Ull/Kisa har formelt rett når de hevder at de ikke har skriftlig beskjed om flyttingen. Men jeg synes de kom lovlig sent på banen med sin protest, da kampen i lang tid har stått oppført med Rømskog stadion som kamparena, sier Odd Arild Kongtorp.

– En kjedelig situasjon, men vi hadde ikke annet valg enn å flytte kampen. Ull/Kisa har sitt på det tørre i protesten. Dessverre har noe gått feil da kampen ble flyttet, og jeg må ta på meg min del av skylden, sier Dag Holterud Værvågen i Akershus fotballkrets.

Historien er som følger:

21. juni fikk Værvågen en telefonhenvendelse fra Aurskog-Høland om klubben ønsket å flytte sin hjemmekamp mot Ull/Kisa 2 30. august til Rømskog stadion.

– Vi har et godt samarbeid med Rømskog om andrelaget vårt, og hadde ønske om å vise fra flaggskipet vårt inne på Rømskog og da i et oppgjør mot et av topplagene, forteller leder av Aurskog-Høland, Odd Arild Kongtorp på spørsmål om motiv for flyttingen.

– Feilen var at Ull/Kisa ikke fikk skriftlig beskjed om flyttingen, noe som kreves når kampdatoer forandres etter terminlistmøtet i januar, og jeg beklager og tar min del av ansvaret for at ikke Ull/Kisa fikk denne skriftlige meddelelsen sier Dag Værvågen til Indre Akershus Blad.

Administrativ leder i Ull/Kisa, Børre Lien Hansen benekter at klubben er ute etter å være noen stor stygg ulv i saken.

Det er to grunner til protesten; Kampen ble flyttet til Rømskog stadion uten at vi har fått noen forespørsel om det. Dernest har ikke Aurskog-Høland disposisjon til Rømskog stadion til 4. divisjonskamper, men kun Høland stadion og Bjørkelangen kunstgress. Hvis annen bane skal benyttes, må motstanderklubben søkes om dette, og vi fikk aldri noen slik henvendelse.

– Var det ikke lovlig sent å protestere, to måneder etter at Aurskog-Høland søkte om flyttingen og så kort tid før kampen?

– Vi ble først klar over dette for ei drøy uke siden. Da tok vi raskt kontakt med kretsen. Et tredje argument for flyttingen er lyset på Rømskog. Vi fryktet det ville bli i mørkeste laget der inne med det oppsatte kamptidspunktet, og banen har ikke flomlys.

– Hvor tungtveiende det at kampen ville gått på naturgress på Rømskog?

– Det betydde ingen ting for oss. Vi har spilt flere kamper på gress i løpet av sesongen.

Dermed blir Bjørkelangen stadion arena for det som blir en liten seriefinaletorsdag kveld.

Etter Blakers sensasjonelle 2-1-seier over Ull/Kisa 2 mandag kveld, vil dessuten Aurskog-Høland FK være á poeng og dele tabelltoppen med jessheimlaget med seier på Bjørkelangen.

Artikkeltags