– En gylden mulighet til å bygge et nytt A-lag

En epoke er over: Thomas Lerdahl har spilt for AFSK nesten hele livet. Nå henger veteranen den grønne drakta i skapet.arkivfoto: Dag HOLTERUD VÆRVÅGEN

En epoke er over: Thomas Lerdahl har spilt for AFSK nesten hele livet. Nå henger veteranen den grønne drakta i skapet.arkivfoto: Dag HOLTERUD VÆRVÅGEN

Artikkelen er over 1 år gammel

AURSMOEN: – Neste år representerer en gratis utfordring og en fin mulighet til å skape et lag med lokal tilhørighet i AFSK.

DEL

Det er Thomas Lerdahl (32), en av en rekke kontinuitetsbærere og bærebjelker i AFSK gjennom en årrekke, som nå forlater klubben, som står for denne uttalelsen.

Tidligere i høst bekreftet styreleder Hans Sauge at det er slutt på kjøregodtgjørelser og at budsjettet vil tas betraktelig ned foran 2018-sesongen.

– Dersom ikke målet er å innlemmes i Aurskog-Høland FK, noe jeg har forstått at fortsatt er like uaktuelt, kan klubben se på dette som en gylden mulighet og en gratis utfordring i jobben med å bygge et nytt A-lag med kun Aurskog-gutter neste år. Når det er sagt, så vil jeg gjerne få presisere at bortsett fra noen unntak, så har den lokale profilen vært til stede også i år, det har vært overvekt med lokale karer i førsteelleveren og troppen også i 2017.

NRKs sportskommentator oppgir tidsklemma som viktigste årsak til at han gir seg.

– For seks måneder siden ble jeg pappa til Jenny, og med en tidkrevende jobb ved siden av, har jeg rett og slett ikke mulighet til å legge ned like mye tid på fotballen lenger, forklarer han.

– Legger ikke opp

– Så du legger støvlene på hylla?

– Nei, jeg er altfor glad i garderobekulturen til det. Det blir breddefotball på et eller annet nivå, men med kortere reisevei og tidspunkter som passer meg bedre. Det er en dårlig skjult hemmelighet at Flisbyen kan bli neste stopp for meg, sier Rælingen-bosatte Lerdahl.

Han har levd hele fotballivet sitt i Aurskog-Finstadbru SK, og er tredjegenerasjon i slekta som har trukket i grønt på A-lagsnivå.

Han nøler litt når Indre spør hvilket fotballøyeblikk han husker best i grønt.

– Det jeg uansett vil huske med størst glede er at å ha spilt med lokale legender som Christian Holth, Ronny Michelsen og Kenneth Knudsen, og miljøet i garderoben nede i kjelleren på klubbhuset på salige Aurskog stadion. Det var en unik atmosfære på den arenaen, det vil jeg bære med meg resten av livet, konstaterer han.

Nå ønsker han AFSK alt godt i framtida.

– Jeg har bikka 32 nå, og det er ikke mer enn rett og riktig at jeg – og flere gamlekarer med meg, slipper unggutta til. Også synes jeg det er lurere å legge mer penger i rekruttering nedover i rekkene enn i et A-lag på nivå seks.

Artikkeltags