– Det satses 100 prosent fra styrets side

TEAMET: Leder i AFSK Fotball, Sveinung Green (t.v.), er stolt av teamet som skal jobbe med damelaget. Morten Hagbartsen er lagleder, Espen Lunder er assisterende trener, Tom Erik Sveen er hovedtrener og Aina Evenrud er materialforvalter.

TEAMET: Leder i AFSK Fotball, Sveinung Green (t.v.), er stolt av teamet som skal jobbe med damelaget. Morten Hagbartsen er lagleder, Espen Lunder er assisterende trener, Tom Erik Sveen er hovedtrener og Aina Evenrud er materialforvalter. Foto:

AFSK tar steget og danner eget damelag neste sesong.

DEL

De siste årene har Aurskog/Finstadbru Sportsklubb og Aurskog-Høland fotballklubb samarbeidet på damesiden. Nå er tiden inne for å satse i egen klubb.

– AFSK har vært flinke på jentesiden i mange år og vi jobber kontinuerlig med rekrutteringen. Derfor mener vi at tiden er inne for å danne et eget damelag i grønt.

Det forteller Sveinung Green, leder i AFSK Fotball.

Klubben har mange aldersbestemte jentelag.

– Hovedårsaken til at vi satser nå, er at vi ønsker å ha et tilbud til alle i klubben – også i fremtiden. Jentene skal ikke trenge å bytte klubb for å spille fotball etter aldersbestemt. Nå leter vi også etter en kvinnelig speaker som kan skape god fotballstemning når damene samler fulle tribunen neste år!

Avslutter samarbeid

Når de først skal danne damelag, gjør de det ordentlig. Trener, assisterende trener, lagleder og materialforvalter er allerede på plass.

– Jentene er motiverte og ivrige. Det satses 100 prosent fra styrets side, og når vi ser jobben som legges ned i aldersbestemte lag, er dette et helt naturlig valg å ta, meddeler Green.

Beskjeden ble gitt til AHFK, og Green håpte på at samarbeidet kunne fortsette. Det vil det ikke gjøre.

Leder Odd Arild Kongtorp i AHFK forteller at det også vil bli damefotball på A-lagsnivå i klubben i 2020.

– Dette ble bestemt på et møte med trenere og spillere torsdag. Det var stemning for å fortsette og vi har trua på at det er behov for et damelag også sør i kommunen, noe ikke minst Jentefotballens dag på Bjørkelangen nylig er et bevis på. Hele 60 deltakere var med. De er riktignok unge ennå, men det handler om å få dem til å fortsette. Vår videre satsing og det faktum at det blir A-lag i AFSK betyr at vårt samarbeid opphører. Vi ønsker AFSK lykke til, sier Kongtorp.

GLEDER SEG: Iselin Rustan (t.v.) og Johanne Bernhus gleder seg til sesongstart.

GLEDER SEG: Iselin Rustan (t.v.) og Johanne Bernhus gleder seg til sesongstart. Foto:

Godt samhold

Laget, for det meste bestående av spillere fra jenter 17, er en jentegjeng på 17 spillere. For Iselin Rustan (17) fra Hemnes og Johanne Bernhus (15) fra Setskog var det helt naturlig å spille i grønt.

– Jeg ønsket å prøve nor nytt. I og med at jeg hadde noen venninner her, begynte jeg i AFSK. Jeg er veldig glad i samholdet i laget, og ikke minst trener Tom Erik Sveen. Han er veldig engasjert, påpeker Rustan.

Lagvenninnen er enig og trekker også frem samholdet.

– Det er seriøst, men så har vi samtidig fokus på å ha det høy. Vi er et ekstremt godt lag, og alle som ønsker er velkomne.

De legger ikke skjul på at det føles godt at det satses på jentesiden også.

– Damefotball har en tendens til å komme i skyggen av herrefotball. Det er vanskelig å bli sett og kjent som damespiller, men nå er det andre kår. Nå skal det satses, sier Bernhus.

– Det er nettopp dette AFSK vil: heve jentefotballen i klubben, og det er veldig bra, avslutter Rustan.

TROPPEN: Dette er jentenes som skal spille i grønt neste sesong. Bak fra venstre: assisterende trener Espen Lunder, trener Tom Erik Sveen, Guro Lunder Skogly, Malin Tømmerholen, Johanne Bernhus, Maren Fjellheim, Andrea Tønsberg, Aina Evenrud og lagleder Morten Hagbartsen. Foran fra venstre: Emilie Silkoset, Amanda Lunder, Frida Kristiansen, Iselin Rustan, Lea Heiberg, Bianerka Rosario og Vilde Hagbartsen.

TROPPEN: Dette er jentenes som skal spille i grønt neste sesong. Bak fra venstre: assisterende trener Espen Lunder, trener Tom Erik Sveen, Guro Lunder Skogly, Malin Tømmerholen, Johanne Bernhus, Maren Fjellheim, Andrea Tønsberg, Aina Evenrud og lagleder Morten Hagbartsen. Foran fra venstre: Emilie Silkoset, Amanda Lunder, Frida Kristiansen, Iselin Rustan, Lea Heiberg, Bianerka Rosario og Vilde Hagbartsen. Foto:

Artikkeltags