Jan (77) hedret før gigantarrangement: – Tilfeldighetene gjorde at det ble slik

MARKERING: Jan Stenerud var tilstede da han ble hedret i hjembygda Fetsund i 2014.

MARKERING: Jan Stenerud var tilstede da han ble hedret i hjembygda Fetsund i 2014. Foto:

Jan Stenerud var æresgjest da hans tidligere klubb vant Super Bowl.

DEL

(RB) 77-åringen fra Fetsund var ute på banen kort tid før nattens finale i Super Bowl i amerikansk fotball.

Det ble en spesiell opplevelse for den tidligere kickeren, som fikk invitasjon til finalen allerede før hans tidligere klubb Kansaas City Chiefs var finaleklare.

– Dette blir ekstra spesielt, jeg må si det. Det er fantastisk at jeg får være æresgjest, og kommer ut på banen rett før det starter. Tilfeldighetene gjorde det slik at Chiefs kvalifiserte seg. De kom riktignok til semifinalen i fjor, men at det er 50 år siden forrige Super Bowl, sier litt om hvor vanskelig det er, sier Stenerud til VG.

Hjem igjen snart

Årsaken til markering er Steneruds plass som én av de 100 spillerne på tidens lag i NFL (National Football League). 77-åringen var én av to kickere på lista.

– Jeg skal være i Miami flere dager i forveien, og er invitert sammen med min kone. Det blir fullt program hele veien, amerikanerne er gode på dette «you know», sa Stenerud til VG et par dager før avreise.

LEGENDE: Jan Stenerud var proffspiller i amerikansk fotball fra 1967-85. Spilte for Kansaas City, Green Bay Pickers og Minnesota Vikings.

LEGENDE: Jan Stenerud var proffspiller i amerikansk fotball fra 1967-85. Spilte for Kansaas City, Green Bay Pickers og Minnesota Vikings. Foto:

Fetsokningen vant selv Super Bowl i 1970. I finalen mot Minnesota Vikings sto Stenerud for tre field goals og var sterkt delaktig i triumfen.

– I mange, mange år var jeg årlig tilbake i Norge sammen med gamle skikompiser, og jeg har familie i Fetsund. Det er noen år siden sist nå, men jeg skal på Norge-tur igjen snart, lover Stenerud.

Enormt

Super Bowl-finalen blir beskrevet som verdens største enkeltstående idrettsarrangement. Fjorårets kamp ble fulgt av 98,2 millioner seere verden over.

Natt til mandag fulgte 64.000 tilskuere finalekampen fra stadion i Miami.

Kansaas City Chiefs vant finalen 31-20 mot San Francisco 49ers.

Artikkeltags