– Det er fantastisk å endelig ha kommet hit

ENDELIG: Daglig leder i Fet IL Atle Søgård viser stolt fram Eika Fet Arena, klubbens nye storstue. Her de to parallelle håndballbanene med publikumskapasitet til 600. begge Foto: Øivind Eriksen

ENDELIG: Daglig leder i Fet IL Atle Søgård viser stolt fram Eika Fet Arena, klubbens nye storstue. Her de to parallelle håndballbanene med publikumskapasitet til 600. begge Foto: Øivind Eriksen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

FETSUND: Drømmen har blitt virkelighet. Fet IL har tatt over Eika Fet Arena fra utbygger Backe Romerike. Lørdag 25. november er det klart for storstilt innvielsesmarkering.

DEL

– Det er fantastisk å endelig ha kommet hit, sier daglig leder Atle Søgård og skuer ut over lagets nye storstue. Storstue er nemlig det rette navnet.

Eika Fet Arena har ei grunnflate på 4.200 kvadratmeter.

Her finner vi to parallelle håndballbaner med sitteplasser til 600 tilskuere, en 14 meter høy klatrevegg, åtte garderober, treningssenter, rom for sosiale aktiviteter, kiosk/kafé og utleielokaler.

– Veien hit har vært lang. Det har vært mye fram og tilbake, mange forslag om hva slags hall vi skulle ha og debatter både om lokalisering og andre ting. Nå er vi endelig i mål, fastslår Atle Søgård til Indre Akershus Blad.

Totalkostnaden for hallen er på 95 millioner kroner, inkludert moms, og hallen er bygget og skal driftes av Fet Arena AS, et selskap som i sin helhet er eid av Fet Idrettslag.

Holdt budsjettet

– Vi har kommet i mål innenfor de budsjettrammene vi fastsatte for tre år siden, sier Søgård.

I første omgang er det håndball, turn, klatring og futsal av grenene i Fet IL som vil nyte godt av den nye hallen.

På sikt ser ikke Søgård bort fra at laget kommer til å utvide grentilbudet til hallidretter som basketball, badminton og tennis, avhengig av interesse. Det er tatt høyde får at alle disse idrettene kan drives på hallflatene.

– Denne hallen vil være et løft for Fet IL, fastslår Søgård.

Maner til dugnad

Men han vet også at den byr på utfordringer. Årlige driftskostnader er på 4 millioner kroner.

– Hallen innebærer at vi må øke dugnadsinnsatsen, men vi har mange flinke og engasjerte medlemmer, så jeg er ikke veldig bekymret for den biten, sier Søgård.

De viktigste dugnadsbaserte inntektskildene blir kiosken og treningsrommet, to elementer som har vist seg som viktige økonomiske brikker hos naboklubber i Aurskog-Høland.

– Kan det bli aktuelt å øke medlemskontingenten/ treningsavgiften?

– Det er ikke tatt høyde for det, men om dette blir et alternativ for å få driften i balanse, må vi naturligvis vurdere det. Akkurat nå er det imidlertid innkjøringen av hallen og innvielsen vi har fokus på. For lørdag 25. november blir en merkedag i Fet Idrettslag.

Artikkeltags