Dennis (14) plukket opp av Red Bull: Sammenlignes med Ødegaard-overgang

UNIK MULIGHET: Dennis Hauger fra Aurskog er plukket opp i juniorteamet til Red Bull. FOTO: PRIVAT

UNIK MULIGHET: Dennis Hauger fra Aurskog er plukket opp i juniorteamet til Red Bull. FOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 1 år gammel

Dennis Hauger (14) er plukket opp av Red Bull-teamet. Manageren mener overgangen er like stor som da Martin Ødegaard ble Real Madrid-spiller.

DEL

(Romerikes Blad) Del abonnementet ditt med familien!

– Dette er historisk for norsk bilsport, og ytterligere en bekreftelse på at Dennis Hauger er et supertalent med et enormt potensial. For bilsporten er dette å sammenligne med da Martin Ødegaard fikk kontrakt med Real Madrid, sier Harald Huysman i en pressemelding.

Kan bli historisk

Den tidligere motorsportføreren er mest kjent for å ha vært manager for formel 1-fører Jenson Button.

Nå jobber Huysman for Aurskog-gutten, som spås en stor framtid og kan bli Norges første formel 1-fører.

– At han blir en av Red Bulls førere gir ham en unik mulighet til å satse mot et formel 1-sete om noen år. Oppfølgingen og utvikling han vil bli få hos Red Bull mangler sidestykke. Norsk bilsport har aldri vært i en tilsvarende situasjon, forteller sportssjef Holm Jacob Matheson i Norges Bilsportforbund.

Formel-debut neste år

Med blant annet to egne formel 1-team er energidrikkprodusenten en av de største aktørene i internasjonal bilsport.

Red Bull har også et program for talenter der de rekrutterer inn tre-fire unge førere hvert år.

Nå er Hauger allerede i gang med forberedelser til neste år sesong da han skal kjøre Formel 4 i Storbritannia.

– Formel 4-satsingen allerede neste år har ligget i kortene en god stund. Allerede i fjor som 13-åring testkjørte Dennis Formel 4 i 70 runder på Hockenheim, og han har flere ganger senere både kjørt på bane og i simulator. Nå er alle biter i hans første formelsatsing på plass, uttalte far Tom Erik Hauger da formel-kontrakten var underskrevet.

Sønnen Dennis har til tross for sin unge alder opparbeidet en imponerende merittliste. Med seier i det åpne tyske mesterskapet og internasjonale juniorserier, har han nå fått en mulighet mange bare drømmer om.

Fakta

Dennis Hauger

Født: 17. mars 2003

Bosted: Aurskog

Klasse: Formel 4

Utvalgte meritter (gokart): 2017: 1. plass det åpne tyske mesterskapet sammenlagt. 2016: 1. plass det åpne tyske mesterskapet sammenlagt. 4. plass EM sammenlagt. 2015: 1. plass WSK Champions Cup, 1. plass WSK Super Masters, 1. plass WSK Gold Cup, 1. plass Vega Winther Trophy og 2. plass i WSK Night Edition og det italienske mesterskapet.

Artikkeltags