BSF bygger klubbhus til under 10 millioner kroner

Kobles på hallen: Bjørkelangen Sportsforenings nye klubbhus skal bygges i tilknytning til Bjørkelangen Sportshall.

Kobles på hallen: Bjørkelangen Sportsforenings nye klubbhus skal bygges i tilknytning til Bjørkelangen Sportshall.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

BJØRKELANGEN: - Vi forstår at folk på Bjørkelangen begynner å bli utålmodige, sier daglig leder.

DEL

2 måneder for 49 kroner! Lokalavisen når det passer deg.

– Går alt etter planen, håper vi at byggearbeidet kan starte i mai 2017. Seks-syv måneder senere kan det nye klubbhuset i tilknytning til Bjørkelangen Sportshall stå ferdig. Framdriften står og faller en del på hvor mye som kan gjøres på dugnad. I tillegg må vi ha med oss banken, sier daglig leder Kjell Roar Nygård i Bjørkelangen Sportsforening.

Nettokostnad under 10 millioner kroner

Han håper det lar seg gjøre å bygge det nye klubbhuset for en nettosum på godt under 10 millioner kroner.

BSF planlegger et tilbygg til Bjørkelangen Sportshall med et bruttoareal på 826 kvadratmeter fordelt på to etasjer.

Den nye storstua får ny hovedinngang, administrasjonskontor, kiosk og garderober i første etasje. I andre etasje foreslås ny adkomst til tribunen i sportshallen, toaletter og to flerbrukshaller som for eksempel kan brukes til allidrett og leies ut til dåp, konfirmasjoner, brylluper og bursdager. Judo- og taekwondo-klubben er også aktuelle leietakere av flerbrukshallene.

– Et egnet forsamlingslokale har vært et savn på Bjørkelangen i mange år, fastslår Nygård.

Skal hente inn pris

Prosjektgruppa bestående av Frode Høgenes, Ole Tom Nordby, Sverre Martin Grepperud, Andreas Grepperud og Kjell Roar Nygård har brukt mye tid på å jobbe fram et funksjonelt romprogram til en pris sportsforeningen kan leve med.

– Vi forstår at folk på Bjørkelangen begynner å bli utålmodige. Samtidig må folk forstå at mange brikker skal på plass. Vi har holdt hovedstyret i BSF løpende orientert i prosessen, sier Nygård.

– Hva er neste steg?

– Alle papirer til rammesøknad skal være ferdig før jul. Deretter skal det hentes inn pris hos entreprenører. Bjørkelangen Sportsforening ønsker i utgangspunktet å bruke lokale krefter til det meste i byggeprosessen. Det skulle bare mangle for en klubb som er helt avhengig av støtte og samarbeid med det lokale næringslivet, framholder daglig leder.

Et møtested

– Hvorfor er klubbhuset viktig for kommunesenteret?

– Bjørkelangen er i sterk vekst med flere og flere barn og unge som trenger et godt og variert tilbud på fritida. Aktive innen håndball og fotball trenger bedre garderobefasiliteter, og stedet Bjørkelangen trenger en møteplass for folk i alle aldersgrupper. Vi håper blant annet å få med ei damegruppe til å drifte kiosk og kafeteria. Kara i gå-gjengen engasjerer seg mer og mer i klubben, og vi vet at det også er mange damer som ønsker å bidra. Får vi med flinke folk, er potensialet på Bjørkelangen stort, mener daglig leder Kjell Roar Nygård i Bjørkelangen Sportsforening.

Artikkeltags