– Det ser ut som det har stabilisert seg på rundt 30 lag

SIKKERT VÅRTEGN: 1. mai er det  klart for årete Bruvollenstafett, for 54. gang. Bildet er fra stafetten i 2015. Foto: jon wiik

SIKKERT VÅRTEGN: 1. mai er det klart for årete Bruvollenstafett, for 54. gang. Bildet er fra stafetten i 2015. Foto: jon wiik

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

BLAKER: Et av de sikreste 1. mai-tegnene i Blaker er Bruvollenstafetten. I år arrangeres den for 54. gang.

DEL

Per i dag er 29 lag påmeldt, og med påmelding helt fram til løpsdagen regner arrangøren med at deltakertallet vil krype opp på 30-tallet.

Stabil påmelding

– Det ser ut som det har stabilisert seg på rundt 30 lag. Riktig nok langt fra rekordåret i 1980 da hele 63 lag deltok, sier Jon Wiik i arrangementkomiteen, og fortsetter:

– Men kun to ganger siden tusenårsskiftet har vi hatt med mer enn 30 lag. Slik utviklingen har vært for stafetter, samtidig som årets stafett går i tilknytning til ei langhelg, må vi si oss rimelig fornøyde, selv om vi særlig i den åpne klasse merker at potensielle lag har problemer med å samle nok løpere. Likevel blir antall lag i denne klassen høyere enn i de to første årene den har eksistert, sier Wiik.

Som vanlig stiller de faste stafett-traverne som BUL, Ull/Kisa og Nittedal med fyldige tropper.

Dermot er det tynt med lokale lag, om en ser bort fra arrangørklubben selv som har stablet på beina hele fem lag: Ett guttelag, to veteranlag og to i den åpne klassen.

– AHF har vært en trofast lokal deltaker i stafetten opp gjennom årene. Per i dag er ingen påmelding kommet fra den kanten, men vi håper naturligvis at de er på plass med ett eller flere lag når startskuddet går, sier Jon Wiik.

Artikkeltags