Klare for folkefesten

SØLV PÅ TO HJUL: NMK Aurskog-Hølands Christian Presterud tok sølv i første runde i enduro-NM for juniorer.

SØLV PÅ TO HJUL: NMK Aurskog-Hølands Christian Presterud tok sølv i første runde i enduro-NM for juniorer.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

BJØRKELANGEN: Aurskog-Hølands beste idrettsutøvere skal slåss om retten til å kalle seg den beste av de beste. Stedet er Eidsverket og dagen er søndag 4. september.

DEL

Bli abonnent: Indre+ i 8 uker for kun 49 kroner!

Konkurransen Best av de beste ble arrangert for første gang i 2014.

Den gangen var arenaen AHF-banen. Det kom hele 400 tilskuere for å se Aurskog- Hølands fremste idrettsutøvere delta i de ulike øvelsene.

– Vi håper å gjenskape den samme folkefesten førstkommende søndag. Planen har hele tiden vært å arrangere konkurransen annethvert år, forteller Hans Kristian Bernhus i arrangementskomiteen.

Hovedsponsor Høland og Setskog Sparebank, Avancia og Eidsverket samarbeider om å arrangere. Bjørg Lunder i banken mener Eidsverket egner seg perfekt for en slik konkurranse.

– Det er oversiktlig og åpent, med et naturlig amfi der publikum kan få med seg alt utøverne foretar seg. Vi henstiller om å ta med campingstol for de som vil sitte, sier Lunder.

Øvelsene utøverne skal gjennom er i all hovedsak hemmelige ennå, men Bernhus røper at det kan lønne seg å ha god balanse og utholdenhet for den som skal være med.

Utøverne kommer fra flere forskjellige idrettsgrener:

Andreas Andersen Sauge, skiløper, Mattis Haug, skiskytter, Camilla Rønn Illidi, triatlon, Victoria Presterud, sprangrytter, Marius Wold, syklist, Christian Presterud (vinner 2014), enduro, Marcus Arnesen, skiløper og Henrik Lie, syklist, Jørgen Jovall Dahl, Rømskog/Setskog fotball, Hans Christian Bergsjø Aurskog-Høland FK og Høland-håndballens Lise Bergan Foss og fotballspiller Kristian Lundberg (AFSK).

– Dette er først og fremst underholdning og moro, men kjenner jeg flere av deltakerne rett, våkner nok konkurranseinstinktet når startskuddet går, mener Linda Wold fra Avancia, Bjørkelangen, som arrangerer Best av de beste sammen med Eidsverket og Høland og Setskog Sparebank.

De tre første får en pengepremie og pokaler, men først og fremst heder og ære.

– Dette er en fantastisk anledning til å vise fram Aurskog-Høland kommunes mest fremragende utøvere for innbyggerne. Mange av utøverne er blant landets beste på sitt felt og hevder seg på et jevnt høyt nivå. Det er vi stolte av, sier Wold.

Artikkeltags