Gå til sidens hovedinnhold

Gode værutsikter for Birken-helga

Artikkelen er over 4 år gammel

Statsmeteorolog John Smits har gode værprognoser for helga som kommer.

(Oppland Arbeiderblad)

Østlendingen: – Det ser ut som ønskedrømmen går i oppfyllelse – det blir kaldt natt til lørdag og solskinn på selve renndagen. Det betyr at Birkebeinerne får en fantastisk dag over fjellet med sol og gode forhold. For dem som er opptatt av tid, vil vi kunne få rekordforhold med disse værprognosene, sier informasjonsansvarlig i Birken, Randi Bolstad.

Meteorolog John Smits melder været for helga slik:

Fredag 17. mars:

Torsdag kveld: noe nedbør, kan bli noen cm snø over fjellet, kanskje som regn i lavere deler av løypa. Lavt skydekke kan gi lokal tåke.

Fredag: Kaldfronten følger fredag morgen/formiddag med vinddreining til vest og senere nordvest, med skiftende skydekke og bedre sikt. gløtt av sol og pent vær. Det ser ut til at vinden mens Fredagsbirken pågår er mest fra sørvest/vest, muligens frisk bris på utsatte steder.

På fredag vil snøen kunne være fuktig i start og målområdet, men kaldere enn 0 grader over fjellet. 

Lørdag 18. mars:

Temperaturen går en del ned både i fjellet og i lavlandet, og det ligger an til kuldegrader i hele løypa utover natt til lørdag. Lørdag ser ut til å bli en flott dag med sol og minusgrader over fjellet.

På lørdag vil snøen i løypa være grovkornet og avrundet iblandet noe nysnø fra natt til fredag. Trolig vil klarvær gi en meget lav snøtemperatur som vil holde seg utover dagen. Dette vil sikre gode spor gjennom hele dagen. 

Kommentarer til denne saken