Kan bli årets bilsporttalent

SPENNENDE UKER: Emil Heyerdahl er en av fem kandidater til å bli Bilsporttalentet 2017 og kan stikke av med en premiepott verdt 300.000 kroner. Foto: Øivind Eriksen

SPENNENDE UKER: Emil Heyerdahl er en av fem kandidater til å bli Bilsporttalentet 2017 og kan stikke av med en premiepott verdt 300.000 kroner. Foto: Øivind Eriksen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Bjørkelangen: Emil Heyerdahl er en av fem utplukkede utøvere som skal kjempe om å bli Bilsporttalentet 2017 i Norge.

DEL

Når 15-åringen fra Løken og de fire andre kandidatene møtes på Vålerbanen midt i september, ligger en premie til en verdi av 300.000 kroner i vinnerpotten.

Bak kåringen står Norges Bilsportforbund, og dette er definitivt den mest prestisjefylte konkurransen for bilsportutøvere mellom 15 og 21 år innenfor norsk motorsport.

Vinneren får tett oppfølging av bilsportforbundets støtteapparat kommende sesong, i tillegg til økonomisk bidrag, varer og tjenester til en samlet verdi av om lag 300.000 kroner.

– De fem finalistene er plukket ut blant 18 grundig vurderte utøvere, og det manglet absolutt ikke på kvalifiserte talenter, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund og NMK Aurskog-Hølandmedlem Holm Jacob Matheson.

Emil Heyerdahl er yngstemann i finalen og har i går debutert som Formelkjører i den svenske STCC-serien.

– Dette blir fryktelig spennende, men det er stort bare å bli nominert som en av de fem, sier hovedpersonen selv til Indre Akershus Blad, som har mer å fokusere på de nærmete ukene frem mot kåringen på Vålerbanen.

Om to uker kjøres sjette og nest siste runde i Formel Renaultklassen i STCC-serien på Anderstorp, der målet er å ta nye steg mot toppsjiktet.

Sesongen så langt har gått over all forventning, sier Emil som stadig har avansert på resultatlistene og har allerede sikret seg sin første pallplasering.

Før årets bilsporttalent kåres 14. september skal de fem kandidatene kjempe i konkuransekjøring med forskjellige løpsbiler. I tillegg kommer en tøff fysisk test samt at de skal presentere seg for juryen og skal gjennom en situasjon med TV-intervju.

De øvrige fire kandidatene er Marcus Påverud ,Asker og Bærum motorsport, Marius Bermingrud, KNA Eiker, Theodor Olsen, NMK Solør og Guro majormoen, NMK Kongsberg.

Artikkeltags