Mina Louise droppet dans og turn – satser på gokart

KLAR FOR EUROPA: Aurskogjenta Mina Louise Nilsen er klar for den internasjonale gokartfinalen Rock Cup i Italia neste helg.

KLAR FOR EUROPA: Aurskogjenta Mina Louise Nilsen er klar for den internasjonale gokartfinalen Rock Cup i Italia neste helg. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

AURSMOEN: Om ei drøy uke står aurskogjenta Mina Louise Nilsen på startstreken i den internasjonale finalen i Junior Rock Cup i gokart i Italia, som en av fire jenter blant de 90 kjørerne.

DEL

KAMPANJE! Få full digital tilgang og papiravisen i fire uker for kun 49,-

Inntil pappa Erik Nilsen lot henne få sette seg bak rattet på en gokart på Bjørkelangensjøen for tre år siden, var det Freestyledans og turn som var det store for Nina Louise (13).

Fra dans til motor

Men etter noen runder med karten på isen, var det gjort. Dans og turn måtte vike for hestekrefter og fart. Etter å ha kjørt minikart fram til midt på sommeren i år, tok hun steget opp i juniorkart, der hun har en 125 kubikks motor som yter 22 hestekrefter til å «sparke» henne avgårde til en mulig toppfart av 110 km i timen.

Debuten i den nye klassen, i konkurranse med så godt som bare gutter, var egnet til å gi blod på tann med en 12. plass i det 28 kjørere store feltet.

– Det blir harde dueller og mye knuffing, og gutta er ikke alltid like snille mot meg. Men jeg elsker tøffe dueller og fart. Jeg må bare bli enda mer offensiv, sier Mina Louise og smiler.

Sin beste prestasjon kom i et totimersløp på Varna i høst, der to og to førere delte på kjøringen. Her ble det en tredjeplass, med løkengutten Emil Heyerdahl og hans co-pilot på plassen foran.

Hun stiller med åpent sinn, uten noen konkrete ambisjoner i forkant av den internasjonale finalen i Italia.

– Det blir en stor opplevelse. Jeg skal ha det gøy, og skal selvsagt gjøre mitt beste, sier hun og titter bort på pappa Erik, også han aktiv utøver innen motorsport med en fersk andreplass i årets norgescup i shortcar på samvittigheten.

Tar vi med at mamma er en tidligere norgesmester i sumobryting, forstår en raskt at dette er en aktiv og idrettsinteressert familie.

Artikkeltags