Flyvende håndballmoro i fire haller

FLYBALL-MORO: AFSK administrerer Oslo og Akershus' eneste flyballturnering over hele Aurskog-Høland denne helga. Foto: PRIVAT

FLYBALL-MORO: AFSK administrerer Oslo og Akershus' eneste flyballturnering over hele Aurskog-Høland denne helga. Foto: PRIVAT

Artikkelen er over 2 år gammel

AURSKOG-HØLAND: Lørdag vil alle Aurskog-Hølands fire idrettshaller myldre av flott håndballungdom. Flyball 2017 er det hittil største arrangementet i sitt slag i Oslo og Akershus.

DEL

2 måneder for 49 kroner! Lokalavisen når det passer deg.

Det er Aurskog-Finstadbru Sportsklubb som administrerer cupen, men samarbeider med håndballgruppene og dyktige dugnadsfolk fra Bjørkelangen SF, SHIUL og Høland IL for å få arrangementet til å gå av stabelen.

– Vi har over 90 lag fra Oslo og Akershus påmeldt, så det er et omfattende arrangement. Flyball har litt andre regler enn vanlig håndball, så vi driller alle dommerne under en felles kveld i Aurskoghallen, sier turneringsgeneral Heidi Gilje til Indre Akershus Blad.

Hun forklarer at det skal spilles på to flater i hver hall, bortsett fra i Aurskoghallen, der det spilles på tre. Kampene varer i 2 x 6 minutter.

– Det er felles start og slutt på kampene. Den store forskjellen på flyball er størrelsen på banen og tempoet. Det er tre på hvert lag, inkludert keeper, som er med i angrep. For hvert angrep som avsluttes, byttes det målvakt, og det gis poeng istedet for mål, og ekstrapoeng for spektakulære mål, forteller Gilje.

Hun håper lørdagens turnering blir en suksess.

– Vi håper det blir vellykket for alle fire klubbene, da har vi et godt håp om å gjenta det neste år, avslutter Heidi Gilje.

Artikkeltags